Opvallend bericht op Social Media

Geplaatst door on 25 januari 2024

Dit opmerkelijke bericht kwamen we tegen op de Facebook pagina van Gestüt Staffelde.



Helium, Scaglietti en Tantalos zijn vanaf nu alleen nog verkrijgbaar door middel van diepvries sperma.


In het kader van de sluiting van ons fokstation hebben wij besloten Helium als ruin een paard vriendelijk bestaan te geven.

Het leven van een hengst in de fokkerij betekent vaak grote hormonale stress, die voor Helium toeneemt door elke ontmoeting met andere paarden, vooral na het verwijderen van één oog. (Door een infectie heeft Helium ruim een jaar geleden een oog verloren)


Wij zijn onze hengsten, vooral Helium,  uiteraard zeer dankbaar.
Zijn titel als elitehengst heeft hij ruimschoots verdiend door zijn sportieve successen tot en met S* en door zijn zeer succesvolle nakomelingen.

Daartoe behoren kampioenshengsten Ferrari Forever, Rheinglanz, Kap Verde, maar ook de andere twee gekeurde zonen, Dameron en Olymp. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de kampioensmerries Helene en Helena, naast vele andere bekroonde merries en succesvolle sportpaarden.

We zijn dan ook blij dat we Helium nu kunnen bedanken,  door hem te geven waar hij plezier in heeft: sportieve ondersteuning van Natalie Soujon en tegelijkertijd een leven leiden als kuddedier met zijn stalgenoten in de paddock.


We snappen dat niet iedereen deze beslissing kan begrijpen, maar het was de juiste beslissing voor Helium,  dat is onze topprioriteit.

Wij kunnen fokkers nog altijd diepvries sperma leveren van Helium en daarnaast bevelen wij zijn goedgekeurde zonen graag aan.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!