Afscheid van het erelid van het Trakehner Verband, Hans-Werner Paul

Geplaatst door on 26 januari 2024

Gisteren, 25 januari 2024, overleed Hans-Werner Paul, na een ernstig ziekbed op 85-jarige leeftijd.

Hans-Werner Paul heeft zijn hele leven gewijd aan de Trakehner en de mensen van het Trakehner Verband: vanaf 1976 in vrijwilligerswerk, aanvankelijk als vice-voorzitter van het fokdistrict Sleeswijk-Holstein/Hamburg, waar hij in 1979 als voorzitter overnam, tot 2016, toen hij na vier decennia zijn officiële vrijwilligerscarrière in het ambt van eerste vice-voorzitter van de Trakehner Verband beëindigde.



Naast het ambt van “Plaatselijke onderkoning” en zijn werk voor het Verband was de succesvolle fokker en diepgaande paardenexpert van 1980 tot 2001 lid van de Trakehner-hengstenkeuring commissie. Zijn prestaties zijn terug te zien in een aantal hoge onderscheidingen: Paul ontving de Freiherr von Schrötter-medaille, de Dietrich-von-Lenski-Gedächtnis-Prijs, de Golden Erenaald van het  Trakehner Verband, de  Bundesverdienstkreuzes, en de Gouden Naald met Briljant.  Hans-Werner Paul is sinds 2017 erelid van de Trakehner Verband.

Geboren in oktober 1938 op de boerderij van zijn ouders in Rudwangen, Oost-Pruisen, maakte hij als kind de vlucht en het verlies van zijn vaderland mee. Het gezin vond een nieuw huis in Rethwisch in Sleeswijk-Holstein. Hij moest al vroeg de verantwoordelijkheid voor het agrarische bedrijf op zich nemen en werd een succesvolle fokker en ruiter. Hans-Werner Paul was decennialang en tot het einde van zijn leven een integratiefiguur voor het “bedrijf Trakehner”.

Met het hoogste niveau van professionele deskundigheid en voorbeeldige menselijkheid trad hij op als bruggenbouwer en bemiddelaar over vele grenzen heen. Hij was in staat nieuwe vrienden voor het Trakehner-paard te winnen en te inspireren zonder ooit het contact met de basis van de fokkers, waarin tientallen jaren van vriendschappen waren geworteld, te verliezen. Het promoten van jong talent, het werken met jonge fokkers en het opleiden van stagiaires lagen hem nauw aan het hart.


De mensen van Trakehner verliezen een uniek mens en humanitair, een fokker met hart en ziel. Diep verdrietig, maar ook dankbaar, gaat het medeleven uit naar zijn familie.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!