Beelden van de hengstenshow

Geplaatst door on 12 maart 2024Het zeer fraaie gezicht van Giuliani (Berlusconi x Kanudos xx) vastgelegd door onze fotograaf Gert Brouwer

Het was weer een reuze leuke dag! Deze editie waren het niet zozeer de gevestigde namen die alom aanwezig waren maar wel heel veel jonge paarden. Jonge hengsten die de laatste keer zagen toen ze het woord “gekört”  hoorde in Neumünster waren nu, uitgezwaard en gegroeid, te bewonderen tijdens de hengstenshow van Münster Handorf. De foto’s in dit artikel zijn allemaal gemaakt door Gert Brouwer, heel veel dank Gert!Bij Ataman (Pagur ox x Troupier) kan je zijn half Arabische afstamming goed zien maar hij kan natuurlijk een interessante outcross zijn.

Doet nog altijd zijn naam eer aan, Alle Farben (Tecumseh x Waitaki) en springen doet hij als de beste!We hebben er geen foto van maar de beste galoppeur was met afstand deze Wie Gold (All-Inclusive x Cadeau x Mansingh xx). Een groot en toch compact paard, in de halslijn kan je het stukje Engels Volbloed afstamming terug zien, maar dus ook in zijn geweldige galop. Het was nog even spannend met deze fraaie vos. Hij werd los in de baan getoond, daarbij trapte hij op een balk waardoor hij kreupel de baan verliet. Gelukkig leek het allemaal mee te vallen. Hij is volgens schema naar het dekstation gegaan en is inmiddels weer helemaal in orde.First Impression (Lossow x Hibiskus) is zo’n voorbeeld van een hengst die sinds de Hengstmarkt gegroeid is in zijn rol als dekhengst.Barino (Kronberg x Empire State) lijkt alleen maar mooier te zijn geworden sinds december! Trakehner in alles.


Maar vlak deze Kensington Palace (Schwarzgold x Latimer) niet uit! Ook al zo’n plaatje!En kijk eens naar Statement, deze Kentucky zoon uit een Imperio dochter deed het ook heel goed! De vaardige handen van Sascha Böhnke, die ook altijd Schwarzgold met veel passie lieten zien, zorgde er voor dat Statement steeds zijn beste benen voor zette. 4 is ie, maar hengst “all over”!Schimmelhengst December bracht deze schimmel zoon Tanzfürst voort, uit een Herzruf moeder. Waar December al bijna wit is heeft Tanzfürst zijn jeugdige donkere kleur nog.Integer tekent voor het vaderschap van deze Zauberkönig. Hij heeft een Interconti moeder. Hij hoefde niet ver te reizen, staat in training in Warendorf. Ook hij is 4 jaar oud.En daar was de kampioen van de verrichtingen! Rockingham ziet er uit als een super comfortabel en heerlijk te rijden paard. Moritz Gehrmann heeft hem geweldig voorbereid. De hengst had duidelijk plezier in zijn show, hij deed het erg goed, wat een fantastisch karakter. Zou hij dat hebben van zijn vader Saint Cyr of van opa Kaiser Wilhelm? Of gewoon van allebei?Deze zwarte werd vorig jaar, ook hier in Munster Handorf, gekeurd en meteen verkocht. Zijn nieuwe eigenaren wonen in Kroatië maar de hengst is in Duitsland gebleven om in de sport te lopen en verrichtingen te doen. En dat heeft ie geweldig gedaan! Hij was kampioen op het Trakehner Bundesturnier. Hirtenstern is een Hirtentanz zoon uit een Impetus dochter.Impact (Millennium x Vivus) kon rekenen op de vriendelijke handen van zijn ruiter en uitbater Heinrich Brahler. Prettig om te zien als ruiters zo vriendelijk een paard kunnen voorstellen.Santo Scuro (Freiherr vor Stein x Kasimir) mist de Trakhner flair en Trakehner look, bewegen kan ie wel!


Sommige paarden hebben geluk, die hebben de steun van een prettige ruiter, Halifax is er zo één. Hij werd gereden door de van origine Deense, Andres Hoeck. Andres is een heel vriendelijke ruiter die het paard op zijn eigen benen laat lopen en hem waar nodig ondersteund.
Misschien helpt het ook dat Halifax ook Deens spreekt. Hij is geboren in Denemarken heeft Schwarzgold als vader uit de geweldige Halle Berry van Aston Martin. Een fijn paard.

Na een korte pauze was het tijd voor springen en eventen!Het spits werd afgebeten door de jonge Belun (Nathan de la Tour AA x Sarafan) 4 is ie en geboren om te springen. Hij werd gereden door Paula de Boer, dat klinkt Nederlands en dat is ze ook een beetje. Haar vader, Wieger de Boer, is jaren geleden al naar Duitsland gegaan en werkt al jaren voor Renate Weber. De groot paarden bezitter uit Hamburg. Paula is een multitalent. Ze rijdt Grand Prix Dressuur, ze springt in 140 parcoursen en ze rijdt eventing. Belun had het overduidelijk naar zijn zin met Paula!En dan kwam dit snoepje de baan in, Graf von Falkenhöh, een hele mond vol maar het is een heel fraai paard. En hij kan ook nog goed springen. Hij is een Blanc Pain zoon uit een Hirtentanz moeder. Dat stukje Blanc Pain is wellicht wat onbekend. Blanc Pain, een niet voor de hand liggende naam voor een Deens gefokte donkerbruine hengst. Hij is een Peron Junior zoon uit een Silvermoon moeder. Niet gek dus dat deze heel modern ogende hengst, Graf von Flakenhöh, goed kan springen en ook nog beschikt over prima gangwerk. Het is er één om in de gaten te houden!Deze Villazon heeft een Engels Volbloed vader en een echt Trakehner moeder (Ituango xx X Cadeau). Dat maakt ook hem een outcross mogelijkheid of een goed idee als u een eventer wilt fokken. Villazon is geen reus maar hij deed graag wat van hem verwacht werd.Herzenbunt wat een passende naam voor deze hengst! Nou hoor ik het u al denken, dat moet wel een Hirtentanz zijn. Maar dit is een Ganderas zoon uit een Dürrenmatt dochter. (Voor de pedigree enthousiastelingen, Ganderas is Banderas x Hofrat en Dürrenmatt is Hirtentanz x Michelangelo) Herzenbunt heeft die leuke Hirtentanz verrassing in zijn gezicht. Die zie je maar aan 1 kant!Net als Herzenbunt is ook deze Tiago nog maar 3 jaar oud. Hij is gemaakt om te springen maar zal dat pas volgend jaar onder de man mogen laten zien. Tiago loopt niet over van Trakehner charme maar hij zal een erg goed sportpaard worden! (Cook du Midour AA x Hirtentanz)Bahrain betrad de baan, met goede bewegingen toonde de, mooi aan de maat, vos dat hij was gegroeid sinds de Hengstmarkt. Hij heeft dat heerlijke Arabische volbloed “sausje”. Bahrain dekt via het station van Gerard Geling,  u kunt hem dus bestellen in het Nederlands. Hij kan een veredelend maar toch maat gevende alternatief zijn. Bahrain heeft als vader Arian Shah OX en heeft een Connery x Preussenprinz moeder.Paula de Boer had haar eventingzadel nu op Special Motion gelegd. Ook hij dekt op het station van Gerard Geling en is in eigendom van Renate Weber. Zoals zijn naam al doet vermoeden is High Motion zijn vader, hij heeft een Imperio moeder. Dat allemaal maakt gek genoeg dat hij toch goed kan springen en met plezier ook de vaste hindernissen overwon.Met deze kleurige verrassing was de laatste springhengst aan de beurt. Grenoble heet hij. Met zijn bloedlijn van Marseille x Brioni is hij niet alleen apart door zijn kleur!Dit is Kratos hij is een Freiherr von Stein zoon uit een Herakles dochter, extra puntje om naar te kijken is dat hij exact de zelfde moederlijn komt als Kwahu. Kratos hoofd mist Trakehner flair maar als u merrie dat ten over heeft dan kan deze Kratos een prima keuze zijn!Samen met Kratos was deze Dramatic Dancer in de baan. De lang gelijnde vos is een zoon van de ons natuurlijk bekende Goldschmidt en heeft een Handryk moeder. Een fijn bewegend en positief ingesteld paard. 4 is ie en hij vond zo’n hal vol met mensen best leuk!


Deze deed alle hoofden draaien, wat een mooi paard! Zijn naam begint met een E waardoor je al gauw denkt aan de Evita familie. En dat klopt. Hij is een Schwarzgold zoon uit de Gribaldi dochter Elba uit Evita. Eichengold is nu 5 en straalt in alles zijn hengstzijn uit. Sascha stelde hem geweldig voor.

Van deze Avalon’s Easy hebben we wel een archief beeld, hij is nog altijd even mooi. Ook hij heeft het Evita bloed in de aderen. Hij heeft dat via vader Easy Game, maar het feit dat hij een Hibiscus moeder heeft maakt hem misschien wel extra mooi!Weer en vleugje Denemarken kwam toen de baan binnen. Heaven Dancer heeft Kentucky als vader en heeft een Kaiser Wilhelm moeder. Hij werd gereden door zijn fokker, Mette Hansen. De hengst is echter in Australisch eigendom.  We weten niet hoe lang hij nog aan deze kant van de wereld is dus als u hem wilt gebruiken is het misschien wel verstandig er niet te lang mee te wachten.Deze hengst, Mondrian, is één van de Trakehner hengsten die in natuursprong dekken. Dat kan een keuze zijn. Zijn uitbater en sportbegeleider Otto Walter reed de hengst zelf voor. Misschien geen show beeld maar de hengst werd met vriendelijke hand voorgesteld en deed niks overdreven maar wel alles netjes. Mondrian is een Herbstkönig zoon uit een Münchhausen moeder.
In het Hengstverteilungsplan kunt u zien hoe de verschillende hengsten dekken. Diepvries sperma, vers verzendsperma of natuurlijk dekken. Alles is er te vinden.We gaan inmiddels richting de finale, dat betekent wat oudere hengsten die al wat meer opleiding hebben genoten. Dit is Giuliani, een geweldig mooie hengst die helaas geen vriendelijke en passende ruiter had. Ondanks dat bleef de hengst zijn best doen. Wat alleen maar meer bewijs is van een goed karakter. Giuliani is een Berlusconi zoon uit een moeder van Kanudos xx, deze Gulia is ook de moeder van Ganderas. Karakter en schoonheid gecombineerd met sport. Hopelijk vindt eigenaar Marbach een echt passende ruiter voor deze geweldige vos.Sir Picasso is 1 van de twee dekkende Distelzar zonen die nog dekken. Hij is nu 9 jaar oud en is nog altijd in bezit van zijn fokker. Hij is beschikbaar voor de fokkers via Warendorf. Hij is een soort vaste waarde in het hengstenbestand, fijn paard om te zien!


Heinrich Brahler stelde daarna Ganderas voor. Weet u het nog? Banderas x Kanudos xx. Een fijn te rijden en te bewerken paard. 8 jaar oud. Hij doet het heel goed in de sport en in de fokkerij.Zauberdeyk was een feestje aan het vieren! Met zijn vaste partner Luna Karolin Muller leek hij helemaal blij weer eens een uitje te hebben. Niet met het strakke wedstrijd regime maar met de pret van een hengstenshow.  Hij toonde met plezier zijn bereidheid om te werken en zijn goede gangen. Zauberdeyk is een Van Deyk zoon uit een Friedenfürst moeder. De voskleur is goed verankert in zijn bloed maar ook zijn sport genen geeft hij door.Herakles had de rol van “uitsmijter” gereden door Paula de Boer liet hij de Grand Prix oefeningen zien.  15 jaar is Herakles nu. Een heerlijk paard die heel graag en heel goed beweegt. We konden niet genoeg geluid maken om hem van zijn stuk te brengen. Paula stelde hem goed voor. Hij was een waardige laatste hengst om deze fantastische hengstenshow af  te sluiten. Wij hebben allemaal zin in het nieuwe seizoen!


Gert Brouwer © Fotografie  nogmaals veel dank voor de foto’s!

 

Comments

Comments are closed.

14 JULI TCN STAMBOEKDAG


U gaat er toch ook bij zijn? Op zondag 14 juli aanstaande organiseren we de TCN Stamboekdag. Op die dag is iedereen met interesse of passie voor het Trakehner paard uitgenodigd om te komen naar Manege Groenewoude in Woudenberg. De details over starttijden kunt u vinden op deze site zodra die bekend zijn. U bent allemaal welkom!Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!