Seacookie TSF is niet meer

Geplaatst door on 12 maart 2024


Afgelopen week was het tijd om afscheid te nemen van de 25-jarige Seacookie TSF (Helikon xx X Onassis) De geweldige ruin begon zijn carrière bij Ingrid Klimke, in 2004 werd hij met haar als 7-jarige nationaal kampioen op het Bundeschampionat, in dat zelfde jaar werd ie 8e op de Wereldkampioenschappen voor jonge eventingpaarden in Lion d’Angers.

In 2007 kwam Seacookie TSF in handen van Catherine Witt, die de ruin in training zette bij de Britse topruiter, William Fox-Pitt. In de loop van een lange carrière won het koppel op meerdere 3+4*-niveaus en behoorde tot de besten van hun tijd in de 5*-reeks met zes topplaatsingen op dat niveau. Het hoogtepunt uit de carrière van Seacookie was de 2e plaats in de grote klasse in Burghley (2010) en Kentucky en uiteindelijk de overwinning in de CCI 5* Pau (2013).

Cookie was niet groot, 163, maar onder de boomlange William Fox-Pitt lijkt elk paard klein, Cookie had echter geen nadeel van zijn geringe maat, hij presteerde er geweldig mee!

Na zijn zegetocht in de sport ging “Cookie” in  2015 terug naar de stallen van zijn eigenaar, daar mocht ie genieten van zijn oude dag en dienen als jachtpaard voor Catherine. De laatste jaren heeft  Cookie doorgebracht in het weiland met wat vriendjes.

Seacookie TSF is voor de eventingsport én het Trakehner Verband door de jaren heen een geweldige speler in de internationale eventingscene geweest. Bedankt Seacookie TSF voor je geweldige prestaties!

Comments

Comments are closed.

14 JULI TCN STAMBOEKDAG


U gaat er toch ook bij zijn? Op zondag 14 juli aanstaande organiseren we de TCN Stamboekdag. Op die dag is iedereen met interesse of passie voor het Trakehner paard uitgenodigd om te komen naar Manege Groenewoude in Woudenberg. De details over starttijden kunt u vinden op deze site zodra die bekend zijn. U bent allemaal welkom!Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!