Nu toch ook voor de Trakehners

Geplaatst door on 23 maart 2024Vorig jaar vertelde we het hier al. Copperfield werd toen goedgekeurd tijdens Oostenrijkse AWÖ hengstendagen, hij werd daar uitgeroepen tot reserve kampioen. Voor het Oostenrijkse Sportpaarden fokkerij heeft hij zijn genen dus al kunnen doorgeven.
Maar nu is hij ook erkend voor zijn eigen ras. Tijdens een speciale licentiekeuring op 17 maart jl. in Beieren, werd hij door het voltallige bestuur  beoordeeld en goedgekeurd. Copperfield werd gefokt op de Bönninghardt Stoeterij in het Rheinland. Eigenaar Andreas Weiß uit Oostenrijk wilde de zoon van de EH. Ivanhoe uit de St.Pr. Pr.u.E.St. Courona van Rheinklang-Caprimond niet alleen voor de sportpaarden inzetten maar ook voor het Trakehner Verband. Copperfield heeft zijn 50 dagen test al succesvol afgelegd in Stadl-Paura. Hij behaalde daar een hele mooie dressuureindscore van 7,50. Copperfield is nu dus ook opgenomen in hengstenboek 1 van het Trakehner Verband.

Comments

Comments are closed.

14 JULI TCN STAMBOEKDAG


U gaat er toch ook bij zijn? Op zondag 14 juli aanstaande organiseren we de TCN Stamboekdag. Op die dag is iedereen met interesse of passie voor het Trakehner paard uitgenodigd om te komen naar Manege Groenewoude in Woudenberg. De details over starttijden kunt u vinden op deze site zodra die bekend zijn. U bent allemaal welkom!Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!