Vreemdgaan, mag…. tot op zekere hoogte

Geplaatst door on 18 april 2024


Trakehner Fokkers worden verzocht een aanvraag voor speciale toestemming in te dienen bij de fokkerijdirectie vóórdat ze een Trakehner merrie gaan dekken met een  Engels, Anglo of Arabische volbloed hengst die niet erkend is in het Trakehner Verband en daarom niet vermeld staat in het hengstverteilungsplan. Als een hengst voor de fokkerij wordt ingezet die niet in het actuele hengstenverdelingsplan staat, is het doorgaans raadzaam om contact op te nemen met de stamboekafdeling. Dit is bedoeld om met name fokkers te beschermen tegen mogelijk hogere kosten of problemen bij de veulenregistratie. Daarnaast kan het verband haar adviesopdracht voor fokkers beter invullen.


De aanvraag voor zo’n speciale dek-goedkeuring gebeurt schriftelijk (e-mail naar ->  rosenthal apestaaartje trakehner-verband punt de <- of fax +49 43 21 – 90 27 19) met vermelding van de betreffende merrie en de gekozen hengst. Indien de aanvraag wordt goedgekeurd, wordt de fokker bij inschrijving van een veulen in het daaropvolgende jaar € 100,- in rekening gebracht conform de geldende contributieregeling. Een speciale dekvergunning geldt alleen voor de aangevraagde dekking en is niet overdraagbaar op verdere dekkingen van dezelfde hengst.


Comments

Comments are closed.

14 JULI TCN STAMBOEKDAG


U gaat er toch ook bij zijn? Op zondag 14 juli aanstaande organiseren we de TCN Stamboekdag. Op die dag is iedereen met interesse of passie voor het Trakehner paard uitgenodigd om te komen naar Manege Groenewoude in Woudenberg. De details over starttijden kunt u vinden op deze site zodra die bekend zijn. U bent allemaal welkom!Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!