Nieuw bestuur gekozen

Geplaatst door on 3 mei 2024

Tijdens de leden- en afgevaardigdenvergadering op 27 april in Weimar kozen de daar aanwezige leden van het Trakehner Verband een nieuw bestuur. 

De eerste voorzitter, Dr. Norbert Camp, 69 (midden), zijn eerste plaatsvervanger, Dr. Hans-Peter Karp, 68,(4e van links), en de eerste beoordelaar, Josef Kirchbeck, 73, ((gele das). Het trio gaat zijn derde en volgens de statuten laatste ambtstermijn in.

De doctor in de landbouwwetenschappen en Trakehner-fokker,  Norbert Camp leidt sinds 2016 als eerste voorzitter het lot van het  Trakehner Verband. Ook vertegenwoordigt hij de belangen van de Duitse fokkerijverenigingen als hun gekozen vertegenwoordiger in het bestuur van de FN en in het bestuur van de WBFSH.

Dr. Hans-Peter Karp heeft ook een doctoraat in de landbouwwetenschappen, is commissaris voor Trakehner Keuringscommissie, fokker en is al meer dan 20 jaar vrijwilliger bij het Verband. Sinds 2016 bekleedt hij ook de functie van eerste plaatsvervangend voorzitter.

Josef Kirchbeck werkte al als accountant voordat hij in 2016 als lid van de directie de financiën van de Trakehner Verband onder zijn hoede nam. Deze waren zowel voor het boekjaar 2023 als voor de zeven voorgaande jaren stevig positief.

Nieuw als tweede vice-voorzitter is Christian Röhl, 49, (zonder das). Röhl is zelfstandig ondernemer en directeur van een middelgroot familiebedrijf en enthousiast Trakehner-fokker. Hij vervangt Marion Drache, die in de toekomst haar passie voor de Trakehners in de toppaardensport meer centraal zal stellen in haar vrijwilligerswerk en na twee ambtstermijnen zich niet meer verkiesbaar stelde.

Lars Derlin, 58 jaar werd tot tweede beoordelaar van de keuringscommissie gekozen. De zelfstandige ondernemer, fokker en hengstenhouder vervangt

Hans-Wilhelm Bunte die zich eveneens niet meer herkiesbaar stelde.

 

Voor zijn tientallen jaren vrijwilligerswerk ontving de boer en succesvolle fokker, Hans Wilhelm Bunte tijdens de bijeenkomst de Gouden Ereteken van de Trakehner Association.

Comments

Comments are closed.

14 JULI TCN STAMBOEKDAG


U gaat er toch ook bij zijn? Op zondag 14 juli aanstaande organiseren we de TCN Stamboekdag. Op die dag is iedereen met interesse of passie voor het Trakehner paard uitgenodigd om te komen naar Manege Groenewoude in Woudenberg. De details over starttijden kunt u vinden op deze site zodra die bekend zijn. U bent allemaal welkom!Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!