Mooiste van het Rheinland

Geplaatst door on 3 juni 2024



62 punten maar liefst! Dat behaalde de Ibiza dochter Ibiza’s Highlight in Geldern afgelopen donderdag.

Daar was de centrale Stuteneintragung voor alle in Rheinland gestationeerde jonge merries. Ook in Geldern kampt men met ‘het wassende water’ zo erg dat parkeren bij de stallen niet kon. Gelukkig had een buurbedrijf zijn prachtige verharde, en droge, parkeer terrein open gesteld voor auto’s met en zonder trailer en voor vrachtwagens, zo konden we toch vrij dichtbij de stallen parkeren.

Er waren best veel merries, en zoals vaak was de kwaliteit hoog, dat is een beeld wat we al jaren zien in Rheinland. We hebben een kwalitatief goed bestand in ons fokgebied! Er zouden een aantal jonge Nederlandse merries aanwezig zijn, helaas waren die, om uiteenlopende redenen, niet naar Geldern gekomen. Maar 1 Nederlandse merrie was er wel!

Dat was de merrie die de naam All so Easy draagt, ze is gefokt door Toon maar vorig jaar aangekocht door Twan van der Steen. En daarmee heeft ie een goede greep gedaan! De Easy Game dochter kreeg maar liefst 57,7 punten toegekend! Ze is dan ook een prachtig, groot, goed lopende merrie. Ze is dochter van Amiana (Herzendieb) , een merrie waar we vaker mooie nakomelingen van hebben gezien. Toon en Twan beide gefeliciteerd met deze pracht prestatie!



De afgetekende winnares was de merrie Ibiza’s Highlight,  gefokt door Tim Vester. Ze is een Millennium dochter uit de geweldige merrie Ibiza, die zelf al zo’n beetje alle prijzen, die een merrie kan halen, heeft gehaald.  Moeder Ibiza heeft al een goedgekeurde hengst geleverd en met deze dochter heeft ze nog een topper gemaakt!

Reservesieger werd de merrie Preussen Flora



Zij is een Preussen Party dochter uit een Gribaldi moeder. Ze is een prachtig mooie donkerbruine goedlopende merrie. Ze had ook nog eens de hoogste springcijfers. Een compleet paard dus. Ze is geboren in Denemarken en als veulen verkocht, ze woont nu in Keulen. Met deze merrie is er weer een top merrie in Rheinland!



Beste van de 4 jaar en oudere merries werd deze fraaie grote vos. Haar naam is Sofyah, een Banderas dochter uit een Mayong moeder. Zij haalde 54.5 punt waarmee ze premie waardig is. Als alles goed gaat in sport of verrichtingstest zal zij door het leven gaan als Pr. St. Sofyah.



Bij de laatste stapringen ging de hemel open en werd het heel snel heel nat, dat was echt jammer want de laatste ererondes waren buiten. De eerdere onderdelen waren allemaal in de hal gehouden, goede bodem en tribune, heel gezellig.  Maar al met al was het toch een mooie dag, genoten van hoge kwaliteit, gezelligheid en mooi vrouwelijk materiaal voor de toekomst!

Comments

Comments are closed.

14 JULI TCN STAMBOEKDAG


U gaat er toch ook bij zijn? Op zondag 14 juli aanstaande organiseren we de TCN Stamboekdag. Op die dag is iedereen met interesse of passie voor het Trakehner paard uitgenodigd om te komen naar Manege Groenewoude in Woudenberg. De details over starttijden kunt u vinden op deze site zodra die bekend zijn. U bent allemaal welkom!



Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!