His Moment is niet meer

Geplaatst door on 9 juni 2024


Door een hevige koliek, en een operatie die helaas geen soelaas bracht, hebben eigenaren Berhard Langels en fokker Christian Röhl moeten beslissen om His Moment te laten gaan.

De Millennium zoon (uit een Le Rouge moeder) werd op zijn hengstenkeuring kampioen. Dat was in 2016. Op die keuring werd de  hengst in eerste instantie gekocht door Helgstrand, later werd die koop terug gedraaid en is de hengst op stal gekomen bij de familie Langels die de hengst ook voorstelde op de keuring. De hengst is maar 10 jaar oud geworden.
Het is niet alleen voor de Stoeterij een verlies, ook voor het ras lat hij een gat ontstaan. Ondanks een klein aantal nakomelingen heeft hij 3 goedgekeurde zonen en vele succesvolle dochters. Eén van zijn zonen staat nu in de dekdienst, dat is Schaplitzer. Gelukkig kunnen zo zijn genen doorgegeven worden.

Comments

Comments are closed.

14 JULI TCN STAMBOEKDAG


U gaat er toch ook bij zijn? Op zondag 14 juli aanstaande organiseren we de TCN Stamboekdag. Op die dag is iedereen met interesse of passie voor het Trakehner paard uitgenodigd om te komen naar Manege Groenewoude in Woudenberg. De details over starttijden kunt u vinden op deze site zodra die bekend zijn. U bent allemaal welkom!Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!