Staatspremie Vergabe

Geplaatst door on 2 augustus 2010

Op 4 augustus aanstaande worden in Duitsland de Staatspremies vergeven. Dit jaarlijks evenement wordt gehouden in Wickrath in Duitsland. Om 14.00 uur begint het Trakehner  gedeelte. 15 aangemelde Trakehner merries zullen aanwezig zijn. Opmerkelijk is dat 4 daarvan uit Nederland komen, Rheinlands Kampioene Herbstsonne van Toin van Steen en maar liefst 3 merries komen van Stoeterij de Garst, Amiana, Haily en Golden Dancer zullen een gooi doen naar de Staatspremie.

Sinds enkele jaren is het pas mogelijk om ook als Nederlandse Fokker/Eigenaar een Staatspremie te verkrijgen voor je Trakehner merrie. Als een merrie bij stamboekopname 53 punten of meer behaald volgt een uitnodiging om te verschijnen op de ” Staatpremie Vergabe” . Deze premie wordt alleen toegekend aan merries die als 3 jarige voor stamboekopname worden aangeboden.  Op deze dag zullen er niet alleen Trakehner merries verschijnen. Elk ander ras, van Shetlanders en Friezen tot Oldenburgers en Hannoveranen kunen in aanmerking komen voor een Staatspremie. Het is een erkenning voor merries die boven gemiddeld goed worden opgenomen in hun eigen stamboek. Voor zover ons bekend kunnen alleen bij de Trakehners Nederlandse eigenaren toch die felbegeerde staatspremie voor hun merrie toegekend krijgen. 

Het adres waar dit alles gaat plaats vinden is:

Rheinisches Pferdestammbuch – Pferdezentrum Wickrath
Schloss Wickrath 7
41189 Mönchengladbach

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!