2 reservekampioenveulens uit Nederland

Geplaatst door on 28 augustus 2010

Van de drie veulens die in de finale om het  veulenkampioenschap van het Rheinland 2010 vochten, kamen er twee uit Nederland.

Het beste merrieveulen was de zwarte  Editorial-dochter, Feuerkranz uit de kwaliteitsvolle sportmerrie Feuertanz (v. Gribaldi).
Fokker is de familie Pieters uit Borger. Omdat de kwaliteit dit jaar zo hoog lag, reikte de jury twee reserve kampioenschappen uit.

De andere tweede plek was voor een helbruine Goldschmidt-zoon Karpaccio uit de hoogedele Schwadroneur-dochter Kaprice van Stoeterij De Garst uit Liessel.
Het was een lastige klus voor de jury. Alle drie de veulens beschikken over heel veel kwaliteit en de uitslag had ook zo maar anders kunnen zijn.

Eindelijk koos men voor  de temperamentvolle Polarion-zoon uit de gelauwerde, tweevoudige hengstenmoeder en voormalig nationaal merriekampioen Shakira (v. Biotop). Doorslaggevend voor deze beslissing was het,  door de groeifase bepaalde, net iets harmonische silhouet van dit fokproduct van de gerenommeerde stoeterij Heinen-Bönninghardt uit het Duitse Issum, aldus woordvoerder van de jury de heer Björn Hanke.
(heel veel dank aan Gert Brouwer photography)

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!