Songline de beste van Duitsland

Geplaatst door on 5 september 2010

SONGLINE (v: Summertime x Exclusiv) is onder de vakkundige begeleiding van Andreas Dibowski Bundeschampion van de 6 jarige veelzijdigheidspaarden geworden. 
Songline was in 2006 de Kampioen van de Trakehner Hengstenkeuring, hij komt uit de fokkerij van de familie Langels (Gestüt Hämelschenburg) de hengst is in bezit van Gustav Schickedanz. De donkerbruine kwam in de finale in de dressuurproef met een score van 7.4 op plaats 1. In het springparcours haalde hij een 7de plek met een 7.2. In de Cross Country proef van vandaag kwam hij over de finish met 18.80 punten en behaalde zo de tweede plaats. Maakt een punten totaal van 33.4  (55,667%) en dat was genoeg om te winnen van de als 2de geplaatste Hannoveraanse merrie Rubinja TE onder het zadel van Elmar Lesch.(32,70 punten/54,50%). (Elmar is geen onbekende in de Trakehner wereld. Hij won vorig jaar deze titel met een andere Trakehner hengst, Herzog)
Met dit prachtige resultaat wordt Andreas Dibowski met Songline uitgezonden naar het  wereldkampioenschap voor jonge veelzijdigheidspaarden in Lion ‘d Angers, Frankrijk.

Op de 7de plaats van de klasse 6 jarige Veelzijdigheidspaarden  vinden we nog een Trakehner. Lady You MG (v:Houston x Solo xx) behaalde samen met haar ruiter en eigenaar Friederike Tophoff-Kaup een mooie score van 30.5 punten /50.83% (Houston, de vader van Lady You, is een op de  Berkenhoeve dus Nederlands gefokte hengst!)

In de finale van de 5 jarige veelzijdigheidspaarden plaatste Halimey Go (v:Askar AA x Pardon Go) zich op een goede 10de plaats.

Als u op deze link  klikt vind u alle startlijsten en uitslagen van de afgelopen dagen. Het Bundeschampionat was ook dit jaar een enorme happening.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!