Eventing WEG gewonnen door Michael Jung

Geplaatst door on 3 oktober 2010


Het koningsnummer van de wereldruiterspelen is op magistrale wijze gewonnen door Trakehner “minded” ruiter Michael Jung. Wij Trakehner mensen kennen Michael allemaal als ruiter van onder andere de Trakehner hengst Granfenstolz maar Michael rijdt meerdere Trakehner sportpaarden. Op deze spelen had hij zijn La Biosthetique-Sam onder het zadel. Sam is geen Trakehner maar er vloeit bloed door zijn aderen die we weer wel kennen uit onze bloedlijnen. Sam is een Stan the Man xx zoon uit een Heraldik xx moeder. Michael, 28 jaar jong, reed een absoluut record door met een minimaal aantal strafpunten van 33 deze wedstrijd te winnen.  

Op de tweede plaats in het onderdeel Eventing vinden we de boomlange William Fox Pitt, hij reed nu Cool Mountain maar onlangs nog vierde hij successen met zijn andere paard, de vol Trakehner Seacookie TSF.  Tot aan het springonderdeel stond de andere wereldberoemde Trakehner ruiter, Ingrid Klimke (eerder reed ze onder andere Biotop, Windfall en vele andere met het Trakehner brandmerk) op een hele knappe 3de plaats. Haar Butts Abraxxas (v:Heraldik xx) maakte helaas 2 springfouten waardoor ze terug viel naar een 13de plaats. De derde plaats werd toen ingenomen door Andrew Nicholson en Nereo uit New Zealand, hem kennen we van de Olympische Spelen 1996 in Atlanta waar hij, jawel, een Trakehner Jagermeister II naar de Bronzen medaille leidde.
De landenwedstrijd van de Eventing WEG 2010 werd gewonnen door de UK , zilver gaat naar Canada en Brons naar New Zealand.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!