3 nieuwe Elite hengsten

Geplaatst door on 20 oktober 2010

Dit jaar worden er drie Trakehner hengsten benoemd tot Elitehengst.
Distelzar (v:Gribaldi) kan de titel Elite toevoegen aan een indrukwekkende lijst van titels en prijzen. Als 3 jarige werd hij voor een absoluut recordbedrag van DM600.000 verkocht tijdens de Eliteveiling van Klosterhof Medingen. Na de verkoop is de hengst nog jaren in Medingen gebleven om daar de fokkerij te dienen terwijl hij gelijktijdig werd ingezet in de dressuursport. Hij werd uitgezonden naar het Bundeschampionat en naar de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Verden. Inmiddels heeft hij vele prijzen behaald tot in de Grand Prix maar ook in de fokkerij heeft hij zijn sporen verdiend. Met verschillende goedgekeurde zonen en boven gemiddeld goede dochters is de benaming Elite zeer op zijn plaats. Distelzar wordt nog altijd uitgebracht in de dressuursport, hij doet dat nu vanuit de stallen van zijn eigenaar in Zwitserland.

De tweede die het gouden lint aangehangen krijgt is Hibiskus. De EH.Latimer zoon uit een EH.Hohenstein merrie werd bij zijn goedkeuring als driejarige uitgeroepen tot reservekampioen en aangekocht door Stoeterij Sommerlade. Ook Hibiskus is aangewezen om het stamboek te vertegenwoordigen op het Bundeschampionat waarna hij fulltime de dekdienst inging. Na de implodering van Sommerlade heeft Stoeterij Wiesenhof zich over de hengst ontfermd en daar kwam Hibiskus weer helemaal tot zijn recht. Hij werd wederom in de sport uitgebracht en verwierf een enorme populariteit. De zwarte heeft vele nakomelingen die van zich doen spreken in zowel de keurings- als de rijbaan.

Insterburg mag zich na de Hengstmarkt 2010 ook Elitehengst noemen.  
EH.Hohenstein tekent voor het vaderschap voor deze zwartebruine sporter. Insterburg heeft al vele successen kunnen boeken in de dressuursport waaronder: 3de bij de FEI Wereldkampioenschappen in Verden, 3de in het Bundeschampionat en een kwalificatie voor de Nürnberger Burgbokaal. Daarnaast heeft hij met ruiter Carola Koppelmann vele overwinningen gehaald in de Internationale Grand Prix. In de fokkerij is Insterburg beperkt ingezet maar de producten die er zijn vertonen veel aanleg en werkwilligheid in de dressuursport. Insterburg is eerder dit jaar verkocht naar Zweden om daar in de sport te worden ingezet.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!