Vrijspringen op Vrijdag

Geplaatst door on 29 oktober 2010


In deze 48ste editie van de Trakehner Hengstmarkt is de collectie minder groot dan bijvoorbeeld vorig jaar. 44 van de 51 aangewezen hengsten hebben de reis naar Neumunster gemaakt en inmiddels zijn zij 2 maal langs de juryleden gegaan om hun beoordeling te ondergaan. Vandaag was het vrijspringen aan de beurt. De springkooi is anders dan voorheen in het midden van de baan opgesteld. Hierdoor is van beide kanten van de tribune beter zicht en dat was goed ook want er was een onverwacht groot aantal mensen om het springen te kijken. Het belang van de dubbel-getalenteerde paarden lijkt zich daarin af te tekenen.

Ook het voorbrengen van de hengsten is iets anders dan vroeger. Na de eerste sprong draven ze op naar de kooi maar na de tweede sprong wil de jury het paard in stap voorgebracht hebben. Hierdoor is het springonderdeel minder hectisch en geeft het een veel beter beeld van de hengsten.

De Cavallieri xx zoon First Flicht Spirit beet het spits af in de kooi en toonde groot talent. De beide Hirtentanz zonen, Tarison en Brabant, springen beide apart goed en met veel gemak. De Interconti zoon His Time springt graag en doet het daardoor heel goed. De Sky Dancer zoon Olivander deed exact wat men van zijn afstamming verwacht, met gemak over het hout vliegen. Grafenstolz levert met Herodot en Poker Man twee troeven voor de veelzijdigheids sport.

De vrijdagmiddag wordt gevuld met kijk momenten van de te veilen merries, veulens en rijpaarden.
De zaterdag en de zondag programmaonderdelen van de hengsatenkeuring zullen voor de mensen die niet lijfelijk aanwezig kunnen zijn hier in de Holstenhalle via livestream te volgen zijn. Kijk voor de juiste verbinding naar Clip My Horse.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!