IMHOTEP KAMPIOEN!!

Geplaatst door on 31 oktober 2010

Al vanaf dag 1 tekende hij zich af als 1 van de allerbeste, gaandeweg werd het steeds duidelijker, Gribaldi gaat ook dit jaar het vaderschap van de Kampioen opeisen. De Deens gefokte IMHOTEP is overtuigend Kampioen van de Trakehner jaargang 2010 geworden. Met heerlijk typ, supergangen en een geweldig interieur is hij de aangewezen Kampioen. Hij lijkt in veel opzichten op zijn vader, heeft dezelfde heerlijke kleur, toont een overzicht en een lichte en totaal terechte arrogantie.
Zijn moederlijn is een bewezen goede sportlijn waardoor en geen twijfel bestaat dat deze hengst veel zal gaan betekenen voor de fokkerij en de sport.

Vanwege de hoge kwaliteit van de gekeurde hengsten is er besloten 2 reserve siegers aan te wijzen. 2e reserve werd de Gribaldi kleinzoon Millenium, een hengst die over grote partijen en een prima bovenlijn beschikt. Hij heeft een zeer goede en sterke draf staat in het Trakehner Type en toont in alles zijn superafstamming. Gribaldi gecombineerd met Schwadroneur /Ravel en Mahagoni kan niet anders als een grote toekomst in de dressuursport betekenen.
Als 1ste reserve mocht worden opgesteld de Interconti zoon His Time, een nog vol inontwikkeling staande jonge hengst met al wel een prachtig ontwikkeld bewegingsmechanisme, met charme en met Trakehner Flair een echte vertegenwoordiger van zijn ras.

3 andere werden bekroond met een premie, Hirtentanz zoon Tarsino is premie hengst geworden niet alleen vanwege zijn springtechniek maar ook mdat hij een compleet paard is, met goede bewegingen en een heerlijk interieur.
De Impetus zoon Mescalero is een compleet en smakelijke jonge hengst die je verwacht terug te zien in elke tak van paardensport. De grote goed ontwikkelde hengst wist vanaf dag 1 de jury te overtuigen.
Banderas toont in alles zijn afstamming, Le Rouge over de moederlijn van Hengst van het Jaar Buddenbrock. Hij imponeerde vanaf dag 1 was steeds bereid alles te tonen wat hij kan en loopt over van Trakehner type.   

Van alle paarden komen foto’s en uitgebreide beschrijvingen in een later stadium, ook de resultaten van de eiling zal binnen kort op deze site te vinden zijn.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!