Flying Michi kan alles

Geplaatst door on 26 november 2010

Stuttgart 21-11-2010: Wereldkampioen Eventing  Jung verslaat wereldkampioen Springen Le Jeune,
Als voorlaatste starter in de internationale 1.40 m-rubriek van Stuttgart, direct op tijd, versloeg de veelzijdigheidsruiter Michael Jung en zijn Trakehner voshengst Der Dürer (v:Waitaki) alle specialisten. De wereldkampioen eventing van de WEG ging als snelste door het parcours en liet alle balken liggen. Met die prestatie verdrong hij de andere wereldkampioen van Kentucky, Philippe Le Jeune uit België, van de eerste plaats.

Le Jeune en zijn ruin Leo du Priaral leken al bijna moeiteloos op de overwinning af te stevenen, maar  Michael was nog bijna anderhalve seconde sneller. Jung kreeg een staande ovatie van de 6.100 toeschouwers op de tribune.

De 28-jarige Jung won op dit zelfde concours ook nog 2 Intermédiaire I (Dressuur) rubrieken en pakte met zijn andere Trakehner Vincent TSF (v: Grafenstolz x Almox Printz Z) ook de winst in de Indoor Eventing Derby van Stuttgart. Hoe veelzijdig kan je zijn? De omroeper kwam met een heel mooi commentaar: Een overwinning in de eventing, twee in de dressuur en succes in het springen. De voltigeurs mogen volgend jaar wel oppassen!’
(overigens vinden we op de 2de plaats van de Intermediaire I proeven van Stuttgart steeds de naam van een andere Trakehner, Meraldik  (v: Münchhausen) gereden door Falk Stankus liet daarmee een constant resultaat noteren)

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!