Hoed af voor de Cap

Geplaatst door on 31 januari 2011

Het mag gezegd worden, wij Trakehner mensen zijn een dressuur-minnend volkje. En als we dan na trainen en hard werken de Z dressuur klasse mogen rijden dan willen we ook alles wat daar bij hoort, stang-trens hoofdstel en een hoedje!
En juist dat hoedje daar is nu veel om te doen. De veiligheid staat in onze sport uiteraard op de eerste plaats en daarom  is het veiligheidscertificaat in het leven geroepen. Manege’s en paardensportcomplexen die zo’n certificaat hebben zien er op toe dat elke ruiter zich houdt aan de regels en altijd een veiligheidshelm draagt als hij/zij op een paard/pony zit. Daardoor is er een nieuwe regel in het leven geroepen namelijk: in indoorwedstrijden op plaatsen waar een veiligheidscertificaat is moet men altijd met veiligheidshelm rijden, geen uitzonderingen, ook in de klasse Z is helm verplicht! (overigens geldt het ook in de ZZ-Licht zodra die later dit jaar bij de basis sport gaat horen!) Dus het hoedje kan weer in de koffer, de cap/helm moet weer op.

Maar er is hoop! Als je rijdt op bijvoorbeeld een Jumping Amsterdam of Zwolle International, die evenementen worden gehouden in hallen waar geen veiligheidscertificaat is, mag je wel met hoed rijden. En zo meteen, in het groene seizoen lekker buiten, mag je ook op elke outdoorwedstrijd met hoed rijden! (maar let wel op: als je binnen moet losrijden voor een buitenwedstrijd is ook dan helm verplicht!)  >op de foto: Glanzzeit (v:Michelangelo) gereden door Bianca Visschers <

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!