Hengstenshow Münster Handorf 2011

Geplaatst door on 13 februari 2011

door Heleen Cramer ©


Het fokdistrict Westfalen organiseerde op zaterdag 12 februari alweer voor het 13e jaar de grote hengstenshow van het Trakehner Verband. Mens en paard kwamen vanuit heel Duitsland naar het Westfaalse Paardencentrum iets ten noorden van Münster. De organisatie had ook dit jaar weer een uitverkocht huis. Het publiek kijkt altijd zeer uit naar de hengsten van de laatste keuring, die van eind oktober te Neumünster. Daarvan waren er dit jaar gelukkig weer een aantal representanten. De reserve kampioen
Herbstkönig (hij heette tijdens keuring nog His Time) opende de show. Hij was niet de enige  reserve Sieger aanwezig. Ook Cést Bon, Hibiskus, Prince Patmos, Hofrat en de reserve Sieger/verrichtingskampioen van afgelopen herfst All Inclusive maakte acte de presènce. Daarnaast kamen jaargangskampioenen als  Kentucky, Le Rouge, Herzensdieb en Iskander naar Westfalen. Al met al stonden er maar liefst een zestigtal hengsten in het programmaboekje. Springliefhebbers genoten van het enorme vermogen van Hirtentanz, de enige Trakehner hengst die ook goedgekeurd is bij het Holsteiner stamboek. Maar ook Der Dürer, onder de mateloos populaire Duitse wereldkampioen eventing Michael Jung, sprong ‘de balken uit de staanders’.
De apotheose wordt ieder jaar gevormd door hengsten met de hoogste graad van africhting. Zo zagen we de grand prix hengsten Hofrat en Axis in en schitterende pas de deux.
Uit Nederland was Easy Game aangereisd. De zeer moderne, grote en langbenige hengst werd voortreffelijk  voorgesteld door de elegant rijdende Theo Hanzon die de hengst in Nederland in de  dressuursport uitbrengt en hier liet zien de Gribaldi-zoon klaar te hebben  voor de prix St. Georges.
Heleen Cramer

Omdat het niet lukte om goede foto’s te maken in de hal hebben we in dit artikel gebruik gemaakt van archief foto’s

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!