Ice Age goedgekeurd!

Geplaatst door on 1 maart 2011

Het Trakehner Hengsten Bestand is per vandaag weer uitgebreid met een nieuwe naam. Ice Age, een 3,5 jarige zwarte Karolinger I zoon uit de moeder van Insterburg heeft vandaag zijn dekbrevet gekregen.  Ice Age is als veulen in het bezit gekomen van Trakehnerstoeterij de Garst in Liessel nadat Antoon van Osch het veulen aankocht op een eliteveiling in Medingen (Dtsl).

Ice Age heeft met goed resultaat zijn verrichtingtest gedaan in Schlieckau, daarna was het de bedoeling om de hengst op de voorjaarskeuring van Münster Handorf 2011 aan te bieden aan de keuringscommissie. Echter in de week voor de keuring kreeg de hengst koorts en moest verstek laten gaan. Nu heeft hij in een zogenaamde  ” Sonderkörung”  zijn deklicentie verkregen. Tijdens deze keuring werd << Ice Age aan de hand op de straat en vrijlopend in de hal voorgesteld. Daarnaast moest hij net als op een reguliere keuring zijn vermogen in het losspringen tonen. Vanwege zijn leeftijd moest hij ook onder het zadel getoond worden. Hij werd gereden door medewerkers van het centrum waar de keuring werd gehouden. De jury was unaniem in haar oordeel en keurde Ice Age goed voor de dekdienst, waarbij vooral zijn punten voor type en voor de galop, beide beoordeeld met een 8,5  opvielen.

Ice Age is geen toevalstreffer hij komt uit een zeer hoog aangeschreven familie, zowel van vaders als moeders kant kan hij bogen op grote successen.  Uit zijn  moeder Indira, een Giorgio Armani merrie, komt onder andere de Grand Prix hengst Insterburg. Daarnaast heeft Indira zelf en via haar dochters meerdere keuringskampioenen en premiehengsten gebracht, naast een groot aantal sportpaarden die op het hoogste niveau presteren. De vader van Ice Age , Karolinger I >>, komt ook uit een zeer goede familie lijn; Karolinger’s  moeder, een echte hengsten moeder, met maar liefst 5 gekeurde zonen. Karolinger presteert in de sport op Intermediaire niveau, en zal binnenkort de overstap naar de Grand Prix maken.

Afgelopen zomer was Ice Age deelnemer aan het Trakehner Bundesturnier in Hannover. Ice Age >>wist daar door te dringen in de finale van de hengsten en bezette in de finale een zeer verdienstelijke derde plaats, waarmee hij toen al diverse reeds goedgekeurde hengsten achter zich wist te laten. Hij blinkt uit in rijpaardeigenschappen, zoals de gastruiters destijds ( nog maar acht weken onder het zadel ) al meteen melden.
Ice Age zal vanuit Stoeterij de Garst geëxploiteerd worden, naast zijn inzet in de fokkerij zal de hengst in de sport worden uitgebracht door stalruiter van Stoeterij de Garst, Elles van der Aalst.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!