TCN vergadering 2011

Geplaatst door on 25 maart 2011

De jaarvergadering was behalve een gezellige en drukbezochte bijeenkomst ook een aanleiding om geanimeerd met elkaar te spreken over het TCN, over ons blad en over het komende 25 jarig bestaan van onze Trakehner Club. In de nabij toekomst volgt een uitgebreid verslag over de vergadering, nu alvast een korte impressie.

De dag begon met een zeer interessante rondleiding in de afdeling Paard van de Faculteit Geneeskunde in Utrecht. Uitleg over allerlei behandelmethoden over het hoe en wat van een “paardenziekenhuis”en daarnaast ook nog 2 lezingen. De eerste lezing ging over de oorzaken van allerlei soorten jeuk in paarden (mijten, luizen, zomerexceem etc.)  en daarna nog een zeer leerzame lezing over het gevreesde West Nijl Virus.

De grote groep Trakehner fans die zich hadden aangemeld voor deze dag heeft zich daarna verplaatst naar Hotel Mitland op een kleine afstand van de Faculteit. Daar stond een fantastisch buffet voor ons klaar en was het al heel gauw, heel gezellig.

Maar doel van de dag was natuurlijk de ledenvergadering en dus werd de vergadering geopend. Belangrijk onderdeel van de jaarvergadering is altijd de uitreiking van de prijs voor TCN Fokker van het Jaar en de uitreiking van de Doruto Memorial.
Vanwege het feit dat een fokproduct van Twan van der Steen, de merrie Herbstsonne zeer succesvol was het afgelopen seizoen kreeg Twan het beeld overhandigd uit handen van onze voorzitter Toon van Osch. Herbstsonne (v:Herzendieb) werd winnaar van Rheinland Stamboekopnamedag  en behaalde de derde prijs in Neumunster tijdens de Hengstmarkt waar de beste 3 jarige merries met elkaar strijden om de eer kampioen van Duitsland. Voor een Nederlandse fokker een enorm succes en dus was de prijs, een bronzen veulen, zeer terecht voor de trotse fokker van Herbstsonne, Twan, gefeliciteerd!

Maar ook Toon zelf viel in de prijzen, dat wil zeggen zijn fokproduct de gekeurde dekhengst  Goldschmidt  (v:Biotop x Hohenstein) kreeg de Doruto Memorial toegekend. Goldschmidt heeft in 2010 heel veel succes genoten voornamelijk met zeer succesvolle dochters. Goldschmidt tekent voor het vaderschap van onder andere de kampioensmerrie van Duitsland, Praise Me. Met de veilingtopper Praise Me heeft Goldschmidt eens te meer bewezen een waardevolle Trakehner hengst te zijn.

De Doruto Memorial wordt elk jaar uitgereikt aan een Trakehner persoon of paard die zich heeft ingezet om de bekendheid van de Trakehner te vergroten en Goldschmidt valt zeker in deze categorie. Toon kreeg de wisseltrofee in de vorm van een zwaar bronzen beeld van Doruto, overhandigd door de winnaars van de memorial van vorig jaar, de familie Schuil, fokkers van Totilas.
Toon/ Goldschmidt van harte gefeliciteerd met deze bewezen eer.

Op een later moment volgt een uitgebreid verslag van de vergadering.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!