Trakehners gaan goed in de cross

Geplaatst door on 10 april 2011

Het crossseizoen is nu echt losgebarsten maar liefst op 4 plekken in Europa werden dit weekend grote internationale wedstrijden verreden. In elk van die wedstrijden vinden we Trakehners op de start en uitslagenlijsten.
Gereden werd in Compiegne-Frankrijk, Frauenfeld-Zwitserland en in Duitsland in Kreuth en Kamp Lintfort.

In de 2 ster wedstrijd van Compiegne vinden we TSF Karascade (afs:v. Heraldik xx/Anduc)  gereden door Kai-Steffen Meier in de uitslag op de 12de plaats. De dressuur was niet het sterkste punt voor dit tweetal in deze wedstrijd maar niet veel ruiters konden de cross foutloos binnen de tijd rijden. Omdat Karascade en Kai Steffen dat wel deden klommen ze maar liefst 26 plaatsen! Compiegne werd gewonnen door Michael Jung. Michael won met Leopin maar reed ook zijn Trakehner Vincent TSF. Vincent had een sterke dressuurscore maar had een balk in het springen en wat tijdfouten in de cross waardoor hij uiteindelijk 44ste werd.

In Kreuth was de startlijst van de 2-sterklasse 44 paarden lang waarvan er 3 een Trakehner brandmerk dragen. Ingrid Klimke plaatste zich met alweer een Heraldik xx zoon, Tabasco voornamelijk door een hele goede dressuurscore (40.6)op een 6de plek. Op Plaats 12 nog een Trakehner, Cappucino (v:I-Punkt) werd door Ben Lewer foutloos naar de finish gereden.
In de 1ster rit van Kreuth waren maar liefst 8 Trakehners ingeschreven in een totaal veld van 62 starters. Houston zoon Indurain gepaard met Alfred Bierlein eiste de 4de plaats voor zich op. Ingrid Klimke had in deze rit ook een Trakehner mee, haar Parmenides (v: Sir Chamberlain) liep een hele goede wedstrijd en haalde de 11de plaats. OP 19 en 21 nog twee Trakehners: Twister (v:Trantiko xx) en Berlin van Stradivari werden beide gereden door de Hongaarse ruiter Csaba Sarközi.

We blijven nog even in Duitsland en vinden dan de uitslagen van de wedstrijd die het dichtsbij Nederland is verreden. In Kamp Lintfort haalde de nog maar 7 jarige Houston dochter Lady You MG een hele mooie 4de plaats in de 1sterwedstrijd.

In Zwitserland tenslotte in Frauenfeld vinden we traditioneel veel Trakkies aan de start. De 1ster wedstrijd werd gewonnen door de 10 jarige Friedenfurst zoon Raumalpha. De ruin werd ooit door huidige ruiter en eigenaar aangeschaft via de Elite Eventing veiling van Elmar Lesch.  Raumalpha was toen al reservekampioen van Duitsland geweest en had al een 12de plek op het wereldkampioenschap voor Jonge Eventingpaarden op zak. Patricia Attinger behaalde een topscore in dressuur, 39,1 en hoefde daarna alleen maar foutloos en binnen de tijd te blijven om de wedstrijd te winnen.  De donkerbruine ruin afst. Assistent x Belzasar, Schwalbenprinz had ook een goede dressuurscore maar een balk in het springparcours gooide roet in het eten om nog een hoge klassering te kunnen halen.