Cijfers over 2010 gepubliceerd,

Geplaatst door on 4 mei 2011

Leden van het Trakehner Verband ontvangen maandelijks het blad “Der Trakehner”. Deze week viel dat maandblad  voor Mei 2011 weer op de mat. In deze editie een artikel over wat er allemaal besproken is op de ledenvergadering van het Verband. Onvermijdelijk zijn dan de lijstjes, lijstjes met opsommingen en overzichten. In de cijfers komt tot uiting dat ook het Trakehner Verband iets merkt van de crisis. Er tekenen zich wat verschillen af met de cijfers van 2009. Het artikel met al deze cijfers wordt gesierd door een afbeelding van “onze eigen”  Kasparow.

In het artikel lezen we dat ondanks de crisis het ledenaantal van het Trakehner Verband maar minimaal (1%) is teruggelopen.  Ten opzichte van 2009 zijn er in 2010 156 dekkingen minder geregistreerd, wat staat voor een teruggang van 7,9%. In vergelijk met andere fokrichtingen is dat opvallend laag. De verdeling van de dekkingen over de verschillende hengsten is wel veranderd. Het beeld is dat de dekkingen over meerdere hengsten wordt verdeeld wat de nodige spreiding van bloedlijnen ten goede komt. Waar in 2009 nog 10 hengsten meer dan 20 veulens lieten registreren zijn dat er in 2010 nog maar 7. In deze topgroep vinden we wel twee Nederlandse Trakehner hengsten.
De veel te vroeg overleden Gribaldi heeft in zijn laatste jaargang  21 veulens met een Trakehner Brandmerk laten inschrijven. EH.Kasparow tekent voor het vaderschap van maar liefst  27 vol Trakehner veulens. Deze korte lijst wordt aangevoerd door de Connery zoon Imperio. Na zijn succes op het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden, mocht hij in 2010 43 Trakehner zonen en dochters laten noteren. In een ander lijstje zien we dat er in veel fokgebieden wat minder merries worden ingezet voor de fokkerij maar in Rheinland, waar wij als Nederland onder vallen, is het aantal fokmerries exact gelijk gebleven. Het gaat dus goed met de Trakehners!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!