Sisther danst naar 78.8% en de winst

Geplaatst door on 12 juni 2011

In de Kür vandaag op het NK tijdens Outdoor Gelderland werd een spannende strijd gestreden. De beste 12 combinaties reden de finale vandaag in het hoofdstadion gesitueerd op de terreinen rond Kasteel Middachten. De eerste die boven de 70%grens wist te scoren was Aat van Essen daarna klommen de scores steeds een beetje hoger. Sisther de Jeu, de op 1 na laatste starter wist zich 4% los van de rest van het veld te plaatsen. Als laatste startte Hans Peter Minderhoud zijn Jazz zoon Tango, partner Edward moet zenuwachtig zijn geweest toen hij naar die Kür stond te kijken! Maar door een fout in de appuyementen naar links was de score van HP nipt lager dan die van Sisther en Edward en zo won Edward de Kür maar mag Hans Peter zich Nederlands Kampioen Dressuur noemen.  Sisther en Edward scoorde vandaag 78.80%, Hans Peter en Tango 78.72 % een ongekend spannende strijd dus! (als u klikt op de foto van Sisther kunt u de uitslagenlijst inkijken)

Inmiddels zal Edward ook het nieuws hebben gehoord dat het tweede optreden van Totilas onder Matthias Rath een teleurstellend resultaat opleverde. De zwarte werd derde tijdens het Pinksterconcours in Wiesbaden met een score van 72%.Door fouten in de serie en een kapotte pirouette haalde Totilas vandaag zijn laagste score die hij ooit in een GP heeft laten noteren.

Voordat de Grand Prix finale begon in de Steeg  is de finale voor het NK Young Riders verreden. Angela Krooswijk won die klasse met haar Roman Nature, op een tweede plaats vinden we met een prachtige score Trakehner TSF Marinetty, hij behaalde 73.6% waarmee eigenaar/ruiter Mellisa Tychon  maar een ruime 1% achter de winnaar staat. Gribaldi zoon Rambo en Danielle Houtvast vinden we terug op 5 met 71.1%.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!