Zeer geslaagde Sportdag

Geplaatst door on 19 juni 2011

Veel evenementen hadden vandaag te kampen met het slechte weer, ze werden afgelast of er kwam amper publiek opdraven. Zoniet op de TCN sportdag. Gezellig druk en ondanks de vrijwel constant vallende regen was er een prima sfeer! Meer paarden dan we in de recente geschiedenis hebben mogen verwelkomen tijdens de sportrubrieken en een minimum aan afzeggingen. Dit alles zorgde voor een prima en afwisselende dag met mooie paarden en goeie sport.

Tijdens de sportrubrieken wordt alweer een aantal jaar in handicap over alle klassen gereden om het Clubkampioenschap en de Kasparow Sporttrofee. De wisseltrofee, vorig jaar gewonnen door Saskia Banis en haar Golden Aranka staat nu een jaar in de prijzenkast van Mathilde van Stoffele die met haar Lowelas nakomeling Fleur’s Treffer het hoogste percentage van de dag behaalde.

De Material Prüfung werd gewonnen door de gekeurde 4 jarige hengst Ice Age (v: Karolinger I) Ice Age gereden door Roelof Brink kreeg hoge cijfers voor zowel zijn gangwerk als zijn bouw en toonde zich een belofte voor de toekomst.

Aan het einde van deze geslaagde dag was er ruimte voor een speciale eerbetoon. 1 van onze oudste merries , de 22 jaar jonge Glanzzeit II (v: Michelangelo x Lucado) nam afscheid van de sport. Dat is des te opmerkelijk aangezien de merrie haar sportcarrière pas begon na een zeer vruchtbare periode als fokmerrie. Toen ze 15 jaar oud was liep ze haar eerste wedstrijd, toen ook al met Bianca Visschers, vandaag nam Glanzzeit natuurlijk onder leiding van Bianca  met een Z proef afscheid. Maar dat was niet het enige waar bij stil gestaan werd, juist deze week werd bekend gemaakt dat Pr.u St.Pr.St.Glanzzeit II voortaan ook nog het predikaat Elite draagt! Door haar successen in de keuringsring, haar fokproducten en dan nu haar sportresultaten heeft ze die ere titel dik verdiend!

Eigenaresse Heleen trots op haar Glanzzeit kon de emoties bijna niet de baas, Elite Stute Glanzzeit II krijgt een welverdiend en heerlijk pensioen!

Later deze week volgt een uitgebreid verslag van de sportdag met foto’s van iedereen die mee deed met een terugblik op de dag en natuurlijk nog veel meer. U kunt alles vinden op de pagina TCN Sportdag 2011.

In dit artikel ziet alvast een aantal foto’s, de foto van Ice Age is gemaakt door Nicolien van Beek, de andere twee zijn gemaakt door www.devosonline.com op die website zal later deze week ruimte gemaakt zijn waar alle foto’s besteld kunnen worden. Nu al dank aan de fotografen voor hun prachtige beelden!!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!