60 punten voor Karamello

Geplaatst door on 2 juli 2011


Vandaag werd in Brecht (net over de grens bij Breda) in België de Emerald Trophy gehouden,
een hele grote (200 deelnemende paarden) Internationale Show voor Arabische Volbloed paarden. Onderdeel van deze show was voor het eerst een stamboekopnamedag voor Trakehner veulens.
Hoogste punten van de dag gingen naar de bruine Goldschmidt zoon Karamello, hij is een volle broer van Kissinger, Kappucino en Karpaccio. Met een punten totaal van 60 herhaald hij de score van zijn zwarte broer Kissinger.

Bij de merrieveulens was het donkerbruine merrieveulen Golden Tulip de beste.

Golden Tulip is een Kentucky dochter uit de Hertug dochter Golden Rose. Golden Tulip was het eerst geboren Trakehner veulen op stoeterij de Garst én het eerst geboren (24 februari)  Trakehner veulen in Nederland. Ze is dus al een hele dame. Ze kreeg hoge punten voor haar gangen die ze ondanks niet superideale omstandigheden prima liet zien.

Naast deze twee Garst producten mochten ook twee andere veulens deelnemen aan de parade in de hoofdring van de Arabieren show. Zo werd het als tweede geplaatste hengstveulen en de als beste bestempelde merrie werd aan het publiek getoond.

Op de tweede plaats bij de hengstveulens vinden we Asparow, zoals de naam doet vermoeden een Kasparow zoon, uit de Herzzauber merrie Agenda. Asparow verkeerde niet in een optimale fase, hij is op dit moment zwaar overbouwd maar desondanks kon de keuringscommissie zijn waarde voor de toekomst herkennen en kende hem 54 punten toe.

Het publiek, in grote getale toegestroomd voor al het Arabisch moois, kreeg in de parade onder een duidelijke uitleg van onze voorzitter Toon van Osch over ons Trakehner ras,  niet alleen Karamello, Golden Tulip  en Asparow te zien. Ook de onlangs door Flaxman Arabians aangekochte Caprimond vosmerrie Daylight en haar hengstveulen Darwin van Sidney Bay (v: Axis). Toon vertelde over de geschiedenis van het ras, over TCB en het TCN. Voor het oog van fotografen werden de ereprijzen overhandigd.
Een uitgebreid verslag en foto’s van alle deelnemende paarden vind u later op deze site!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!