De Kampioenen van 2011!

Geplaatst door on 10 juli 2011

Een drukke gezellige dag met prachtig weer en nog veel mooiere paarden! Er waren vandaag veel veulens voor stamboekopname, veel veulens met heel veel verschillende bloedlijnen. Bloedspreiding is noodzakelijk en wordt in Nederland (en België) heel goed uitgevoerd. Later zullen we een uitgebreid verslag brengen met alle cijferreeksen, nu al willen we u beelden tonen van de Kampioenen van vandaag.

Bij de merrieveulens ging het kampioenlint naar Tavira een Titiano dochter uit de Engels Volboed merrie Tenerezza xx. Tenerezza is na een korte rencarrière ingezet in de Trakehnerfokkerij. Dat doet ze erg goed, met elk jaar een kwaliteitsvol veulen. Dit jaar bracht ze haar eerste dochter en wat voor 1? Een bergop typevol veulen wat levenslustig en gezond haar gangen toonde. Het veulen beschikt over heel veel Trakehner type en werd daarvoor terecht beloond met een 9! Na een spannende en met maar heel weinig verschil werd deze halfbloedmerrie later op de dag ook uitgeroepen als algemeen veulen kampioen. Deze prijs wordt al sinds jaar en dag in de vorm van de Arie Timmer Bokaal uitgereikt aan het allerbeste veulen van de jaargang. Tavira neemt die beker voor een jaar mee naar huis. Haar thuis ligt in België waar haar moeder met nog een andere Engels Volbloedmerrie Trakehners maakt voor haar eigenaar, Steven van Nijlen. Steven, gefeliciteerd!


Bij de hengstveulens ging het rood wit blauwe lint naar Empire, een Imperio zoon uit de Kaiser Wilhelm dochter Evviva. En daarmee is er weer een telg uit de Evitastam die de hoogste punten in de wacht sleept. Evita is, naast de moeder van de gekeurde Easy Game ook de moeder van vele kampioensdochters. Evviva is er daar 1 van. Zij brengt met deze Imperio zoon een geweldig bewegend veulen.  Met schwung en gemak danste hij door de baan en overtuigde daarmee de Duitse Keuringscommissie van zijn uitzonderlijke kwaliteiten.


In de kleine groep 3 jarigen werd een al eerder in het stamboek opgenomen dochter van Karolinger uitgeroepen tot kampioen. Deze Golden Surprise komt uit de Hertug dochter Golden Rose en beschikt daarmee over sportieve genen. De merrie vertoond veel massa en een stabiel karakter. In de later op de dag verreden jonge paarden proef, de zogenaamde Material Prüfung, wist zij de jury te verleiden om haar tot winnaar uit te roepen. De merrie is gefokt en in eigendom van de voorzitter van TCN, Toon van Osch.

Het kampioenschap voor de merries werd gewonnen door de zwarte St.Pr. u Pr.St. Honeybey van E.H.Distelzar. Haar gemak en balans ontlokte een spontaan applaus aan het publiek en haar type kan haast niet beter. Al vanaf grote afstand is duidelijk, dit is een Trakehner! Zij bracht op deze keuring niet 1 maar 2 veulens mee. Via embryotransplantatie heeft Honeybey het stamboek verreikt met een merrie én een hengstveulen. Aan de voet voert ze op deze foto haar dochter Honey Honey v: Artistic Rock.

Later deze week hopen we van alle deelnemende paarden foto’s te kunnen tonen. Blijf de site volgen dan ziet u nog veel meer over de zeer geslaagde fokdag van TCN!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!