Zaterdagochtend

Geplaatst door on 23 juli 2011

De zaterdag ochtend gaf meteen een overvol programma voor de ruiters en de fans. Om 7.30 uur begon al de eerste proef waar Marjolein en Pearl’s Pleasure in moesten starten. Meteen daarna begon de jonge paarden proef waar Man’oWar in moest starten en aansluitend aan die rubriek kwam Ice Age de baan in voor een proef voor 4 jarige hengsten. Tegelijkertijd werd er gesprongen in de springtuin waar een springproef voor 4 jarige werd verreden.Kasparow dochter  Flica maakte in die klasse 1 springfout maar liet wel zien over een fantastische instelling te beschikken. Ondanks moeheid bleef ze aan de hulpen en haar best doen.

Marjolijn scoorde 63% in de M proef. Haar Münchhausen ruin, DH’s Pearl’s Pleasure liep een mooie proef met een kleine storing in de wissel maar met hele mooie drafonderdelen.Het beeld was goed, het leverde Marjolijn een 10de plek op.

Man ‘o War was heel gehoorzaam, Claire genoot zichtbaar op de grote vosruin. Hij beschikt nog niet over grote bewegingen maar de tact was steeds spatzuiver en de galop liep als een klok. Bij het afzadelen kon men zien dat de Kasparow zoon weliswaar in ontwikkeling is maar wel een hele goede bouw heeft, hij kreeg daarvoor een 7.5.

Ice Age (v:Karolinger I)  toonde een grote bereidwilligheid om te werken. Jonge hengst zijn  geeft al gauw aanleiding tot afgeleid zijn maar Roelof hield hem goed bij de les en Ice Age liet zijn gangwerk prima zien. Voor zijn galop en bouw kreeg hij zijn hoogste score, een 7.5.


Ondertussen werd de einduitslag van de dressuurklasse M bekend gemaakt en mocht een Kasparow nakomeling uit een Biotop merrie het gouden lint ophalen. Zo krijgt die gouden strik toch een oranje randje. El Gardo won de klasse door een vrijwel foutloze proef neer te zetten, keurig op de letter en alles kaarsrecht.

In de rijpaarden proef werd Goldschmidt’s trots, Praise Me, weer geprezen om haar geweldige draf. Maar drie paarden kregen voor dat onderdeel een 8 en Praise Me was er daar 1 van.

Vanmiddag gaan er weer heel veel Nederlanders de baan in, Marjolijn en Hidalgo eerst, bijna meteen daarna Gerald met Epos, Ingrid met Halentino en Roelof rijdt Goldstern in de L (Z) klasse. De proef van vanmiddag moet verplicht met stang/trens gereden worden. Daarover later meer.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!