Zaterdagmiddag in Hannover,

Geplaatst door on 24 juli 2011

Donkere wolken die soms wel en soms net niet op tijd overtrekken maken het allemaal iets minder comfortabel in Hannover maar de sport is er niet minder om. Zo’n beetje het volledige Holland kamp verzamelde om de baan aan het water om daar naar de klasse L op stang trens te kijken.
Marjolijn was de eerste Nederlander die die baan moest betreden. Kasparowzoon DH’s Hidalgo was de jongste van de oranje paarden die deze proef reden. Hij deed ook deze proef erg goed. Mooi recht, goede overgangen, losse bewegingen en goed aan de hulpen zette hij meteen een score neer die lange tijd ongeëvenaard bleef. Hij liet een 8 noteren.

Maar 1 paard ertussen en toen moest Gerald en Epos de baan in. Epos zette haar allerbeste been voor en liep een hele goede proef! Ze kon goed omgaan met de spanning en Gerald begeleide haar handig en goed naar een score van 7.8. Epos haalde daarmee een “personal best”.  Eigenaren, Bouquet Trakehners, waren terecht heel trots op hun Matador merrie.

Maar een paar paarden later stuurde Ingrid haar Münchhausen ruin Halentino de baan binnen. Ook Ingrid ging beter met de spanning om en reed een betere proef. Halentino liet zich stoer zien met hele goeie momenten in draf en in galop.

Daarna kon het Holland Kamp nog 1 keer een applaus doen opgaan voor de laatste starter voor Oranje, Roelof en de Biotop merrie Goldstern deden het ook al heel goed. De merrie gaat met steeds een beetje meer zelfvertrouwen door de baan en kon een aantal keer haar geweldige draf laten zien. Ook de wissels gingen goed,waar Roelof heel trots op was. Goldstern liet een score noteren van 7.

In deze sterk bezette klasse met veel starters, kwam Hidalgo uiteindelijk op een gedeelde derde plek, Epos werd 7de en Goldstern’s naam staat op de 15de plaats.

Dit alles was goed nieuws voor de stand in de landenwedstrijd.Team Nederland heeft een hele mooie derde prijs behaald.

Later in de middag werd er ook nog S gereden in de andere baan, daar geen Nederlandse ruiters maar wel 2 paarden met een oranje tintje. Iselle, de Münchhausen merrie die op de Berkenhoeve geboren is deed mee in de S klasse voor ruiters onder de 25 jaar. Iselle had helaas een fout in de serie die zwaar weegt waardoor een winstpunt (placierung) er deze keer niet in zat.  In diezelfde S  klasse zagen we ook de winnaar van de M klasse van eerder vandaag, El Gardo de Kasparow x Biotop reed zijn debuut in de S klasse en wist zich door alweer een keurig nette proef meteen te plaatsen, hij werd 7de in een sterk veld.

Al met al was het een hele goede dag voor de Trakehner, de sport en de Nederlandse ruiters. Die regenbui die hier en daar viel kon daar niets aan af doen.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!