Kampioenen van Hannover

Geplaatst door on 25 juli 2011

Op de laatste dag lieten de weergoden weten dat het welletjes was, het ging regenen en er kwam een flinke wind over het terrein van Hannover. Planten bakken waaide om, dekens die normaal in Juli niet mee hoeven naar concours waaide van de paarden af. Toch bleef het publiek in het park om de laatste onderdelen van de wedstrijd ook mee te maken.

Op zondag worden de finales gereden, de Kür op muziek van de hoogste klassen.  En voor de fokkers een belangrijk onderdeel de rijpaarden proef voor de jonge hengsten/paarden. De reservekampioen van Neumunster van afgelopen jaar Herbstkönig (v: Interconti) werd voor het eerst voor publiek onder zadel voorgesteld. Hij voldeed aan ieders verwachting. Mooi tactmatig, goed bewegend en heel werkwillend toonde hij zich in de rijbaan. Op deze dag worden de jonge paarden ook door gastruiters gereden die ook een onderdeel van het eindcijfer bepalen. Met de cijfers 9.5 en 10 van die ruiters heeft de hengst bewezen zeer “rittig”  te zijn.

Bij de 4 jarige hengsten pakte de bloedmooie Herbstbach (v: Occacio) de titel. Hij werd gereden door Mareike Pecholz de stalruiter van het dekstation Drei Kronen. De donkerbruine is in alles Trakehner, van oren (helemaal Trakehneroren) tot staart is hij herkenbaar als Trakehner. Hij liet zich makkelijk bewerken en werd ook door de gastruiters heel goed beoordeeld.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!