het regende (bij de) staatspremies

Geplaatst door on 3 augustus 2011


Maar liefst 22 Trakehner merries hebben na hun uitnodiging voor de Staatspremie Vergabe ook de reis gemaakt naar Schloß Wickrath in Mönchengladbach. Toen het publiek en deelnemers aankwamen was het nog prachtig weer en lag de baan buiten er prachtig bij. Dat duurde maar kort. Alweer viel een evenement deze zomer volledig in het water. Na een eerste kleine rubriek van het Rheinlandse Stamboek werd besloten de rest van het programma naar binnen te verhuizen. Schloß Wickrath beschikt over twee prachtige binnen banen met een grote tribune dus het doornatte publiek gaf graag gehoor aan de oproep om binnen verder te gaan.

Van de 22 driejarige Trakehner merries waren er 11 in Nederlandse bezit of in Nederland geboren. Antoon van Osch had maar liefst 5 paarden mee en daarnaast liep er ook nog een fokproduct van hem mee. Net als op de fokdag in Nederland was ook hier opvallend dat er heel veel verschillende vaderdieren zijn gebruikt. Alleen Elite hengsten Cadeau en  Kasparow stelde twee dochters voor, verder waren alle merries van verschillende vaders.

Als Kampioensmerrie van Rheinland werd de Impetus dochter For Ever uitgeroepen. De schimmelmerrie werd op de centrale keuring in Domselshof ook al als eerste opgesteld en overtuigde nu weer door type, beweging,  vrouwelijkheid en een fijn interieur. Rheinlands reservekampioen werd de door Gestüt Heinen gefokte Polarion x Biotop merrie, Society Lady deed haar naam eer aan. “Ladylike”  en zich makkelijk bewegend toonde de kapitale merrie haar kwaliteit. De derde prijs gaat mee naar Nederland. << Golden Surprise, de Karolinger I dochter uit een Hertug dochter bewoog weer geweldig toonde zich evenwichtig en stabiel.

*door het onmogelijke licht in de hal hebben we helaas geen beelden kunnen maken van de Nederlandse paarden. We hopen op een later moment toch beelden van allemaal te kunnen tonen.

Alle merries die vandaag op de show aanwezig waren mogen zich na vandaag Staatspremie Merrie noemen. Sommige van deze merries gaan binnenkort nogmaals op voor een belangrijke test, zij zullen deelnemen aan de Merrietest. Deze Stute Leistung Prüfung zal op 24 september bij Domselshof in Kerken georganiseerd worden.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!