Spannende strijd in Rotterdam

Geplaatst door on 20 augustus 2011

Niet vaak is dressuur zo spannend als vandaag bij de Grand Prix Spécial. Niemand reed een echt foutloze proef, Adelinde kwam dichtbij een vrijwel foutloze rit maar reed een verkeerd onderdeel! Carl Hester en zijn nog jonge Uthopia waren niet zo sterk als in de eerdere proef. Totilas en Matthias vertoonde veel verstoringen in de overgangen. Sisther had duidelijk last van spanning en stress en Edward kreeg het deze keer niet voldoende onder controle. Hans Peter heeft een prima resultaat maar toch heeft Nadine niet het onderste uit de kan laten zien. Laura Bechtolsheimer en haar Michellino vos heeft wel een veel betere proef neergezet dan in de GP maar won niet. Zo bleef het bij elke nieuwe combinatie echt spannend wie de punten zou halen. Uiteindelijk had Adelinde ondanks haar eigen fout de beste papieren. Carl Hester werd 2de met zijn Uthopia, Laura en Mistral werden 3de,  Matthias en Totilas moesten genoegen nemen met de 4de plaats.

Morgen gaat de Finale Kür op Muziek gereden worden, daarin alleen de beste 15 van de twee proeven die reeds verreden zijn. De Kür start om 13.00 uur. Net als vandaag zal de finale van EK live op de Nederlandse televisie worden uitgezonden, Anky zal als analist optreden en de ritten worden van commentaar voorzien door Anita van Adelsbergen. Dus mocht u morgen niet naar de late veulenkeuring gaan op Stoeterij de Garst dan is de EK een echte TV-tip, hieronder ziet u de startvolgorde.

Startlijst EK Finale 2011 R’dam
Martini Beate Stremler
Eremo Del Castegno Valentina Truppa
Favourit Tine Vilhelmson Silfen
Jonstrupgaarden Raneur * Lisbeth Seierskilde
Exquise Nadine* Hans Peter Minderhoud
Elsanto Isabell Werth
Digby Nathalie zu Sayn Wittgenstein
Valegro Charlotte Dujardin
Damon Hill Helen Langehanenberg
Fuego de Cardenas Juan Manuel Munoz Diaz
Watermill Scandic Patrik Kittel
Uthopia Carl Hester
Mistral Hojris * Laura Bechtolsheimer
Jerich Parzival Adeline Cornelissen
Totilas * Matthias Rath

De paarden met een * achter de naam dragen Trakehner bloed.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!