Kur prooi voor Adelinde

Geplaatst door on 21 augustus 2011

Een persoonlijk record voor Adelinde en een geweldig mooi gereden Kür was wat iedereen in Rotterdam vandaag heeft kunnen zien. 88.8% daar kon niemand aan tippen. Carl Hester pakte zilver (84.1%) en de dit toernooi zeer sterk presterende Patrik Kittel (Zweden)  won brons (83.4%). Laura Bechtolsheimer is de hoogst geplaatste ruiter met een paard wat Trakehner bloed voert, haar Michellino zoon Mistral Hojris staat met haar 83% de plaats nog boven Matthias Rath en Totilas die 5de staan met 81.6%.

De prijs voor showmanship ging vandaag weer naar de Spaanse ruiter Juan Manuel Munoz Dias en zijn Barokke schimmel Fuego de Cardenas.
Juan en Fuego kregen een staande ovatie na een Kür met een met 1 hand gereden serie eners,  pirouettes en een zig zag appuyement. Op de vraag van de ruiter aan het publiek om vooral in de maat mee te klappen kwam direct groot gevolg. De schimmel was onverschrokken en ging alleen maar nog beter bewegen door de bijval. Hij behaalde een 6de plaats met een prachtige 80.3%.

Het was een heel mooi EK met verrassende resultaten, waar vooral de Britten enorme groei laten zien, dat belooft wat voor het volgende grote evenement, de Olympiade.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!