De hengstenkeuring te Neumünster komt eraan!

Geplaatst door on 24 augustus 2011


Althans voor die hengstkandidaten die tot nu toe door de voorselecties kwamen. Dinsdag 23 augustus bezocht de selectiecommissie de deelstaat het Rheinland waaronder ook de Nederlandse Trakehner fokkers vallen. Om 11 u deed de  ‘Musterungsreise’ Dorsten aan en ’s middags om 2 uur was Kerken aan de beurt. In het totaal leverde deze Rheinlandse selecties vier zekere kandidaten op; drie daarvan hebben –deels- een Nederlandse eigenaar.


Zo was er succes voor Nederlandse Trakehner fokker Paul Reusen uit Dinxperlo die zijn zwarte Tanzpartner-zoon uit Kyra XXI v. Kostolany kreeg aangewezen. De vreugde daarover deelt hij trouwens met mede-eigenaar Toon van Osch.

Joop van Uytert is samen met Hans-Peter Kleinfeld eigenaar van een nu al indrukwekkende Singolo-zoon uit een Cadeau-moeder. Deze beide heren zijn ook gezamenlijk  eigenaar van een andere Neumünster-kandidaat, een donkerbruine Okavango uit een Exclusiv-moeder. De vierde kandidaat werd gefokt door Gestut Wiesenhof te Krefeld. Deze Monteverdi x Münchhausen zoon is ook nog in hun bezit.

Daarnaast werden er twee hengsten op de voorlopige reservelijst geplaatst en werden er twee naar de nakeuring verwezen. De ene, een Grand Passion–zoon uit een Sixtus-moeder, omdat hij, tijdens het monsteren op de harde baan, rot onderuit gleed en nare wonden opliep die hem zichtbaar pijn deden. De andere werd, vanwege de groeifase waarin hij verkeerd, verwezen naar de voorjaarskeuring in februari 2012. Dat betrof de door Ad en Yvonne Molendijk uit Mijnsheerenland gefokte zwartbruine zoon van Artistic Rock uit Pr.St. Isola Valencia v. Arogno.

Op de reservelijst staan een Rastenberg x Saint Tropez en een Insterburg x Finley M. Of zij al dan niet hun opwachting in Neumünster mogen maken wordt aan het einde voor de voorselecties bepaald als alle kandidaten uit heel Duitsland (en de aanliggende buurlanden als Denemarken, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland) gezien zijn.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!