Musterungsreise zit er bijna op

Geplaatst door on 25 augustus 2011

Voor zo ver ons bekend zijn alle ” Nederlandse”  hengsten inmiddels voor de keuringscommissie verschenen. Met Nederlandse hengsten bedoelen we dan hengsten die gefokt of in eigendom zijn van TCN leden. Nu de commissie hun reis bijna beëindigd hebben, vandaag zijn ze nog in Pellheim en Balingen, morgen in Graditz, kunnen we een lijstje opmaken. In oktober gaan we natuurlijk allemaal voor de Trakehner in het algemeen maar een oranje tintje vinden we bij de volgende hengsten:

Een zwarte Gribaldi uit een Buddenbrock merrie Karenina, gefokt en in eigendom van Familie Schuil mag door naar de volgende ronde. Hij gaat daar een andere zwarte tegenkomen, de Lord Luciano uit de Friedensfürst merrie Zauberlied, heeft de naam Zauberlord >> gekregen. Hij is gefokt door Simone Bell en in bezit van Dr.van Rossum uit België.

Joop van Uytert heeft 2 hengsten in maatschap met Dhr. Kleinfeld uit Selent. De heren hebben het goed gedaan want hun beide hengsten mogen door naar de Hengstmarkt. Het is een donkerbruine Okavango zoon uit de Inster Graditz merrie van Dhr. Hanke en een Singolo zoon uit een Cadeau merrie. Deze laatste is aangekocht als veulen op de veiling.

Zwart is in want ook de laatste “oranje” hengst heeft die kleur. Deze Tanzpartner zoon uit een Kostolany merrie is geboren in de stallen van Paul Reusen. De hengst is in bezit van zijn fokker maar heeft als tweede eigenaar Antoon van Osch.

Op de voorjaarskeuring in Munster Handorf in Februari hebben “we” nog een Nederlands ijzer in het vuur. Voor de Artistic Rock zoon I’m Happy 2 Rock uit Isola Valencia van de Ad en Yvonne Molendijk is de keuring van Oktober te vroeg maar de commissie wil de hengst graag in het voorjaar terug zien.

Zodra de catalogus van Neumünster op de mat ploft krijgen we een totaal overzicht van de selectie en hebben alle hengsten ook een naam. Mochten we eerder een lijst van de totale selectie hengsten onder ogen krijgen kunt u die uiteraard hier vinden.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!