Karascade en Opposition Buzz op het EK

Geplaatst door on 29 augustus 2011


Ook het EK Eventing 2011 in Luhmühlen werd getekend door regen. Of die regen de oorzaak was van de vele valpartijen is niet bekend maar gelukkig is er niks ernstigs voorgevallen. Weliswaar zijn wat “grote” namen in het (natte) zand terecht gekomen maar iedereen is weer heel naar huis gegaan. De Duitse equipe was onverslaanbaar. Ingrid Klimke stond na de dressuur met een ongekend hoge score, 30 strafpunten, in dressuur ruim op een eerste plaats gevolgd door Michael Jung die met 33 punten nog net hoger scoorde als hij in  Kentucky deed op de WEG. Na de cross, met als gezegd vele valpartijen, was in de bovenkant van de lijst niet veel verschoven en bleken de 2 Trakehners die meededen aan dit toernooi mooi stabiel op de 16de en 20ste plaats te staan. Bij het afsluitende springparcours maakte het paard van Ingrid vele fouten waardoor zij 1ste positie moest opgeven en eindigde op een 11de plaats.

De Trakehners, Opposition Buzz >> 1 balk en dus 4 strafpunten en Karascade TSF alleen een kleine tijdfout bleven wel keurig van het hout af en hielden hun positie netjes vast.
Opposition Buzz (v: Opposition Fleetwater) komt met zijn eigenaar Nicola Wilson uit voor Engeland, Heraldik xx dochter Karascade TSF en Kai Steffen Meier rijden onder Duitse vlag.

Het Nederlandse team had een laatste kans om op dit toernooi een startbrevet voor de Olympiade halen maar heeft niet de benodigde resultaten gehaald. In London in de Eventing dus alleen individuele ruiters voor Oranje geen Nederlands team. Duitsland en Engeland gaan uiteraard wel meedoen aan de landenwedstrijd. Hopelijk nemen ze dan weer hun Trakehners mee.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!