veelzijdig

Geplaatst door on 30 augustus 2011

Op onze TCN site brengen we vaak nieuws over Trakehners in de sport, in vrijwel elke sport komen we ons brandmerk wel tegen. Nog niet eerder hebben we een bericht gebracht over een zeer populaire sport. Het langeafstand rijden oftewel Endurance sport is een snel groeiende sport waar je een meewerkend comfortabel en vooral hard paard voor nodig hebt.

Ook de Endurance sport wordt in diverse klassen ingedeeld. Klasse 1 begint met ritten tussen de 25 en 40 km, het hoogste niveau – Olympisch niveau – is 160 km. Deze afstanden moeten in 1 dag gereden worden. Er wordt om de ongeveer 25 km een “vetcheck”  gedaan. Steeds moet de hartslag van het paard dan op gezonde hoogte zijn. Een dierenarts kijkt of het paard goed is en door mag. Te snel binnen komen kost je strafpunten te langzaam binnen komen natuurlijk ook. (ideaal is ongeveer 16km/uur)

In Duitsland draait een aantal Trakehners al een tijd mee in deze sport. 1 van de meest opvallende is de hengst << Osharin’s Peron, nadat hij ook in dressuur en eventing uitgebracht is geweest is hij nu succesvol in de endurance. Onlangs won deze Osharin’s Peron (v: Peron) een grote wedstrijd, 84 km.  Met deze winst heeft hij zijn punten verdiend om mee te mogen doen aan internationale klasse III wedstrijden.  Het klasse II onderdeel (69km. ) van deze zelfde wedstrijd  kende een Trakehnerwinnaar. Sauvignon zoon uit een Volbloed moeder, Filou Rouge >> gereden door fokker eigenaar Veit Koppe kreeg daar het gouden lint toegekend.

foto’s copyright: Jutta Bauernschmidt©

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!