Warendorf de 1ste proeven

Geplaatst door on 1 september 2011

De eerste Trakehners zijn al gestart in Warendorf en er zijn al uitslagen van bekend. Petit Pompidou>> behaalde zijn startbewijs voor het Bundeschampionat in Schleswig Holstein met de hoogste punten van alle 6 jarigen, hij haalde toen een 8,8. In Warendorf behaalde de Latimer x Hohenstein ruin die score niet maar wist zich in een zwaar en vooral heel groot veld toch op een mooie 11de plaats te nestelen met een score van 7,6.

Bij de 4 jarige merrie en ruinenklasse is maar 1 Trakehner geselcterrd om mee te dingen naar de prijzen. Helen Langehanenberg reed de zwarte Donaufels dochter <<Unna Donna. Met cijfers als een 9 voor de stap een 8.5 voor draf en graad van opleiding  haalde ze een totaal cijfer van 8.25 wat goed was voor de 6de plaats. (op de foto ziet u Unna Donna tijdens het Bundesturnier)

In de beginproef voor 5 jarige eventingpaarden was er ook een Trakehner die van zich deed spreken. Met een monsterscore van 9! won daar de zwarte ruin Tiberius >>een Titulus zoon uit een Beg xx merrie.  In die zelfde proef was er nog een Trakehner die hoge ogen gooide op de 6de plaats prijkt de naam Elmar Lesch die zijn First Flight Alliance gezadeld had. First Flight Alliance is ook een zoon van Titulus maar dan uit een Almox Printz moeder. Kasparow zoon Titulus, die in Europa maar twee jaar heeft gedekt, bewijst hiermee niet alleen zelf succesvol te zijn in de sport maar die sportgenen ook door te geven aan zijn kinderen.

Ook de eerste proeve van bekwaamheid voor de 6 eventingpaarden is gereden en ook daar kwam ons brandmerk weer hoog. Ingrid Klimke stuurde << Glenn Grant (v: Buddenbrock) naar een prachtige 3de plek met een score van 8.5. De klasse werd gewonnen door Josephine Schnaufer die nu niet haar Trakehner Sambucca gezadeld had maar wel een “halve” Trakehner reed. De Houston zoon Hayman kreeg het gouden lint aangehangen.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!