We gaan weer koersen

Geplaatst door on 9 september 2011

Op 25 september aanstaande is het weer zo ver. De jaarlijkse Trakehner-ren staat weer op de agenda. Opvallend is dat er paarden op de startlijst staan die allemaal ouder zijn dan 7 jaar oud. In de renwereld is het normaal dat een paard op zijn 5de al een hele carrière achter de rug heeft en meestal “op”  zijn en dus afgevoerd worden. Zo niet bij de Trakehner rennen, er loopt zelf een 13 jarige mee, fris en gezond en klaar voor de 1900 mtr. die de paarden op een vlakke baan rechtsom moeten afleggen. De koers wordt onder de vlag gestart, jockey’s moeten minstens 14 jaar oud zijn.

Inschrijving voor deze koers is open voor alle in het Trakehner Verband ingeschreven paarden tussen de 4 en 15 jaar oud. De winnaar ontvangt prijzengeld van maar liefst €1200. Grote favoriet is de winnaar van vorig jaar, de 12 jarige vosmerrie >> Lady Solo MG.
De koers wordt gehouden op de bosbaan van Mannheim Seckenheim.  Alweer een tak van Hippische sport waar je ons brandmerk tegen komt!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!