Eventing / Trakehners

Geplaatst door on 14 september 2011

Ook afgelopen week zijn er in heel Europa verschillende internationale Eventingwedstrijden gehouden. Bij vele van deze wedstrijden zien we onze Trakehners opvallend goed presteren. Een opsomming:

De 2** van Langenhagen-Twenge werd magistraal gewonnen door Ingrid Klimke met haar chique Heraldik xx zoon Tabasco.  Vanaf het dressuuronderdeel heeft Ingrid de koppositie niet meer losgelaten. In deze wedstrijd zelfde klasse vinden we op 8 Lady You MG (v: Houston) zij liep een prima wedstrijd, alleen wat kleine tijdfouten weerhield haar van een hogere plaats. Het startveld was zo groot dat zelfs de 23ste plaats nog een prijs opleverde, die prijs heeft Songline mogen toevoegen aan zijn toch al uitpuilende prijzenkast.

In de 1* klasse op hetzelfde terrein was prooi voor First Fliht Beauty (v: Finley -M) gereden door de jeugdige maar onbevreesde Julia Krajewski. Foutloos en snel stuurde ze de 8 jarige donkerbruine door de diverse tests en mocht zo het gouden lint ophalen. Ook in deze klasse op 8 een Trakehner: King Arthur zoon Luzi Caro Dr. Frauke Jensen maakte alleen wat tijdfoutjes in de cross.

In Blennheim was het Lanfranco  TSF die hoge ogen gooide. Bettina Hoy begeleide de Bullrush xx halfbloed na een overwinning in de dressuur, foutloos over de springbalken en met een tijdfout in de lange 3*** wedstrijd naar een hele goede derde plek.

De ervaren Salino TSF heeft met zijn ruiter Melanie Held het jeugdkampioenschap Eventing van Bayern gewonnen. Hij behaalde een keurige 45 strafpunten in de dressuur bleef foutloos in cross en springen.  De bronzen medaille was voor Antonia Fürst en haar Silberfee B  (v: Kostolany)

In een snikhete wedstrijd in Neustadt/Oostenrijk won een Connery zoon. Feenzauber iWest is gekeurd voor het Brandenburger stamboek. Hij liep de lange 1* wedstrijd. 40 punten in de dressuur, foutloze cross en 1 balk op de grond was het recept voor de 1ste plaats. Halimey Go (v. Askar) en Julia Mestern eindigde op 2 in de CIC*, 1 gevallen balk was genoeg om ze van de 1ste plaats te stoten.


In België was  de eventingwereld in Waregem verzameld. In de lange 2** heeft Kai Steffen Meier met zijn merrie Lacorna gestreden voor de prijzen. Na de dressuur stond hij op twee, de cross legde de merrie foutloos af maar wel met veel tijdfouten. Het spande er dus om bij het afsluitende springparcours. Helaas plofte er twee balken in het zand dat betekende een derde plek voor de Cornus dochter.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!