Trakehner successen in Saumur

Geplaatst door on 29 september 2011

Tijdens “La Grande Semaine de Saumur”, een groot concours gehouden in de staatstoeterij Cadre Noir, zijn er verschillende successen te melden voor Trakehners.  In diverse klassen zien we ons brandmerk steeds in de bovenste regionen van de uitslagenlijsten.
Bij de driejarige klasse op de derde plaats een Easy Game zoon Kokeasy werd uitgebracht voor zijn Fanse eigenaar Jean Francois Barbier. Gewonnen werd deze klasse door Muchamp Harmonie (v: Titelheld).

Bij de 4 en 5 jarigen (amateurenklasse) vinden we Hibiskus zoon, Handsome Harry.  Opvallend feit: Muchamp Harmonie en Handsome Harry hebben dezelfde moeder. De merrie Hoffnungsvolle v: Herzzauber,  werd aangekocht op de Sommerlade veiling. Hoffnungvolle heeft dragend van Titelheld en met Handsome Harry aan de voet de reis naar haar nieuwe baas in Frankrijk gemaakt. Haar beide kinderen hebben het dus fantastisch gedaan!

Bij de 6 jarige won de hengst Grand Passion,  de Oliver Twist zoon werd door Jeff Coenegradt naar de overwinning gereden. Grand Passion overtuigde met cijfers als 8 in stap, 7.8 voor zijn galop en een totaal cijfer van 7.5.

In de Grand Prix klasse vinden we een Trakehner “incognito”. Roi de Coeur is een volle broer van Hertug (Schwadroneur x Donauwind) maar draagt helaas geen Trakehner brand. In plaats daarvan heeft hij een Deens Warmbloed teken. Hij behaalde wel een fraaie 5de plaats in de zwaarste klasse.

In Saumur was ook een rijpaardveulen kampioenschap. Daar in de hengstveulen klasse zien we nog een Trakehner Topper, Derby de l‘Ocean v. Legretto  werd tot kampioen gekroond.

Het was een goed Trakehner weekend in Frankrijk!!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!