Hup Holland Hup

Geplaatst door on 18 oktober 2011


Donderdag is het zo ver: de start van de Hengstenkeuring 2011.
We gaan daar als Trakehner fans natuurlijk heen om te genieten van de Trakehners, om te zien welke genen we mogen gaan gebruiken voor onze merries en wie weet, misschien wel het paard van onze dromen te kopen op de diverse veilingmomenten. Trakehners zijn wereldburgers, overal ter wereld kom je ze tegen. In Neumünster komen we er een aantal tegen die een Nederlands lijntje hebben, een soort Oranje tintje dus. Nog even de Hollanders op een rijtje.
Bij de jonge hengsten: nummer 23, Kiejev is een Gribaldi zoon uit de Buddenbrock merrie van Familie Schuil. Van hem op dit moment nog geen foto maar die hopen we donderdag te kunnen tonen. 37) Hilfiger is een Karl Lagerfeld schimmel uit Habsburg de top merrie van Familie Smeets, u ziet hem hierboven op de foto.

44) is niet helemaal oranje maar zijn eigenaar Wilfried van Rossum is wel een TCN lid dus we nemen hem toch mee in dit lijstje. Zauberlord is een Lord Luciano uit een Friedensfürst merrie. De zwarte heeft zijn jeugd doorgebracht in België. 48 & 54) hebben allebei twee bazen, de combinatie Hans Peter Kleinfeld en Joop van Uytert hebben Holyfield (v: Okavango) en Fairmont Hill (v: Singolo) op juiste moment aangekocht en voorbereid om naar Neumünster te mogen. En dan de nummer 61) is een in Nederland bij Paul Reusen geboren Tanzpartner zoon, Kyoto geheten. Ook Kyoto dient twee meesters, voor medeeigendom tekent de fokker en Antoon van Osch.
Die laatst genoemde komen we in de veiling van de rijpaarden nog een keer tegen als eigenaar, nu van de Goldschmidt zoon Honoré.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!