Painted Black en Morgan superdebuut

Geplaatst door on 19 oktober 2011

Bron: Horses.nl

De Spaanse Young rider Morgan Barbancon gaf met Painted Black (v. Gribaldi) alle Nederlandse deelnemers aan de Grand Prix in Uden het nakijken. Met een score van bijna 72% was ze duidelijk de beste. Tijdens de kadervormingswedstrijd werd afgelopen zondag in de Grand Prix verder door niemand een kaderscore van 69% of hoger gehaald.

De negentienjarige Barbancon was na afloop van de proef helemaal in haar sas. “Het was mijn eerste Grand Prix met Painted. Ik heb wel eerder Futuretesten gereden met hem, maar om zo te scoren tussen de senioren en meteen te winnen is natuurlijk fantastisch! Ik ben echt heel trots op Painted en heel blij met het resultaat.” Tijdens de wedstrijd in Uden werd Barbancon bijgestaan door haar instructrice Anky van Grunsven, waarbij ze de afgelopen weken hard getraind heeft in de aanloop naar deze wedstrijd. “Normaal werken we vooral heel veel aan de basis, maar nu hebben we vooral hard geoefend op de pirouetten en de zigzag appuyementen. Voor de pirouetten kregen we achten, maar in de zigzag maakte ik nog een keer een telfout”, bekent Barbancon, die Painted goed aan het lopen had. Jurylid Janine van Twist: “Het beeld was gewoon heel mooi constant, en daar verdiende ze heel veel zevens mee. Als je daarnaast nog wat achten kwijt kunt aan de uitgestrekte gangen, aan de stap en de pirouetten, dan kom je vanzelf op een mooie score uit.”

Painted Black
Op de vraag wat er zo leuk is aan Painted Black antwoordt Barbancon: ”Alles! Hij is zo geweldig, echt het paard van mijn dromen. Ik volgde hem al vanaf zijn zesde jaar en ben altijd al fan van hem geweest. Het was voor mij ook een hele grote verrassing toen we vorig jaar bij hem gingen kijken en ik hem mocht uitproberen. Ik wist van niks en was helemaal overrompeld en dacht dat dat echt niet kon. Hij was zo fijn te rijden, en nu is hij van mij!”

Olympische Spelen
Barbancon wil er zelf eigenlijk nog niet zoveel over kwijt, maar het is haar grote droom om met Painted Black naar de Olympische Spelen in Londen te gaan. “We staan inderdaad op de shortlist met nog zes andere combinaties, maar ik wil er nog niet teveel ophef over maken. We gaan voorlopig zoveel mogelijk wedstrijden rijden om ervaring op te doen. In januari ga ik zes weken naar Florida, om mee te doen aan de Wellington Classic Dressage Challenge series. Anky gaat ook mee.  Met Painted naar Londen is uiteindelijk wel mijn doel.”

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!