21 door naar de laatste ronde

Geplaatst door on 22 oktober 2011

Er is nog een laatste selectiemoment op de zondagmorgen maar ervaring leert dat daar niet veel hengsten meer afgewezen worden.  Deze 49ste editie van de Trakehner hengstmarkt kent wat verrassende beslissingen van de keuringscommisie. Het publiek liet hier en daar met geluid hun verbazing doorklinken. In het onderstaande overzicht ziet u de paarden gerangschikt op catalogus nummer.
De paarden die nu is doorverwezen naar de laatste ronde zijn:

1) United Nations xx een Volbloed hengst met een Trakehner papier, voor het vaderschap tekent Laurus Crusador xx, hij waardeerde zichzelf erg op toen hij los in de baan zijn geweldige galop toonde.

2) Touch my Heart is een Herzruf zoon uit een Volbloedmoder, hij wis inderdaad veel harten te raken met goede bewegingen en een goed interieur.

4) Berlusconi is de grote bruine Axis zoon die zich steeds mannelijk en macho voorstelde. Hij beschikt over een prachtige profiel.


9) Polarzar is een complete hengst die steeds weer bereid is alles te geven en wel eens heel veelzijdig zou kunnen zijn. Los over de hindernis liet de Distelzar zoon daar al wat van zien. De combinatie met Sixtus en Fontainbleau lijkt in ieder geval sport te garanderen.


10) Gluckruf is een Dramatiker zoon die mega vermogen toonde in de kooi, met zijn voorouders is een carrière in de springsport zijn voorland.

17) Saviano was 1 van de verrassingen van vandaag, hij is een al zeer volwassen hengst die goed beweegt maar in galop niet helemaal in zijn ritme leek te komen. Met een Exclusiv x Freudenfest x Enrico Caruso afstamming is hij een regelrecht Hämelschenburg product.

20) We zeiden het al eerder Grand Passion maakt indruk met zijn zonen. Private Passion is een prachtexemplaar! Hij waardeert per dag verder op. Beweegt goed, springt heel best, heeft overzicht en rust in zijn lijf. Er zullen veel mensen in het publiek teleurgesteld zijn dat hij niet te koop is.

24) Gribaldi heeft ook dit jaar nog een ijzer in het vuur. Herakles is als zijn vader, groot, zwart en mooi. Dat mooie lijkt te komen van zijn Michelangelo moeder. Stoeterij Hohenschmark stelt de hengst ter keuring maar hij is niet te koop.

25) is een bruine Heops zoon die niet op ieders lijstje stond om door te mogen naar de laatste ronde. Botero is een heel fraaie en smakelijke hengst die mag bogen over een geweldige moeder. Elite Stute Bernina heeft met deze Heops  wellicht een tweede zeer interessante springhengst afgeleverd. Ze is ook de moeder van de bij Zangersheide goedgekeurde Balisto- Z ( v:Suchard)

26) Inari niet de meest mannelijke naam in Nederlandse oren maar de donkerbruine is zeker wel een echte kerel. De Hidalgo zoon is een mooi en ook compleet paard die een heel mooi dressuurmodel toont.


28) Dürrenmatt is een zwarte Hirtentanz  die de springkwaliteiten van zijn vader mee heeft gekregen . Moeder Dolce Luciano bracht al meerdere opvallend goede dressuurpaarden dus met deze zwarte kan je alle kanten op.

30) Häwelmann is de Hofrat uit Heavenly. Moeder Heavenly heeft deze editie maar liefst drie kinderen in de baan en een halfzus.  Heavenly is gefokt door onze eigen Peter Smeets die van zijn super merrie Habsburg al vele successen heeft mogen boeken.

31) Imperio heeft 2 zonen door naar de zondag. Schwarzgold komt uit een Consulmerrie hij heeft nog tijd nodig om zijn krachten te vinden maar is wel een heel smakelijk paard.

32) de andere Imperio draagt de naam Hancock, een stoere naam voor een stoer paard. Hij sprong opvallend goed wat met zijn pedigree (Imperio x Muncchausen x Sixtus) toch niet heel erg voor de hand liggend is. Hij toonde heel goede gangen veel hengstuitstraling en veel Trakehner flair.

33) Botschafter is een hele mooie donkerbruine Impetus zoon. Hij is Trakehner in alles. Hij werd als veulen aangekocht door Gut Roest op de Hannover veulen veiling en heeft de verwachting helemaal waar gemaakt. Een goed bewegend en het mag gezegd worden: een”lekker paard”!

38) Dow Jones zijn naam doet vermoeden dat alles naar beneden gaat maar niets is minder waar. Kasimir toont een fraaie zoon  met bergop beweging en een keurige sprong.

40) Krokant x Caprimond is dus een lijnteelt op Caprimond en dat kan je zien. High Hopes heeft heel mooi gezicht goede bewegingen en blijkt een paard te zijn die zijn bloedrijke afstamming toont. Grand Prix paard Hinnerk stamt uit deze zelfde stam.

49) Iceman lijkt heel veel op zijn halfbroer Windsor, ook van Ovaro, die de selectie van vorig jaar haalde. Ook deze zwarte heeft een prachtige hals loopt over van uitstraling en kan ook nog eens apart bewegen. Hij zou wel eens veel geld kunnen gaan opbrengen.

54) Fairmont Hill is de hengst die Joop van Uytert met medeeigenaar Hans Peter Kleinfeld heeft klaar gemaakt voor de keuring. Het is een mooi langeleijnd paard met grote bewegingen en een heel mooi profiel. Wellicht minder herkenbaar als puur Trakehner maar wel een heel mooi paard. Singolo heeft met deze zoon uit zijn eerste jaar gang een heel goede indruk gemaakt.

55) de tweede vos van het gezelschap is de Solero zoon Freischultz. Een fors gebouwd sterk paard met kracht in zijn gangwerk en veel maat. Hij is duidelijk gemaakt voor de dressuur en zal daar tussen de witte hekjes veel indruk gaan maken.

58) Grand Corazon sluit de rij, hij is een zoon van de veel te weinig gebruikte Symont. Met een Red Patrick moeder heeft deze grote bruine een aparte bloedlijn. Tijdens het los bewegen vandaag toonde hij heerlijke lossigheid in zijn lijf en een ruim grijpende beweging.

Nicolien van Beek wederom dank voor alle beelden!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!