toch nog 4 teruggefloten

Geplaatst door on 22 oktober 2011

Nog niet eerder werden in het laatste selectiemoment 4 hengsten (tijdelijk) teruggefloten. De Exclusiv zoon Savinio was voor velen in het publiek al een verrassing dat hij naar die laatste ronde mocht. Het is en blijft een prettig paard maar voor een Trakehner heeft hij wellicht te veel massa. De Heops zoon, Botero,  was nog te jeugdig. De commissie wil de hengst eerst in de verrichtingstest zien om hem dan nog een kans te geven zich te bewijzen. Hidalgo zoon Inari is ook niet door, ondanks een fraai profiel en goede bewegingen mag hij morgen niet opgesteld worden in de erering. Botschafter een Impetus zoon uit een Michelangelo moeder werd na lang wikken en wegen toch niet mee genomen in deze 2011 jaargang. 17 hengsten gaan door naar de verrichtingen, 7 van hen krijgen morgen een premie toegewezen.

De keuringscommissie heeft nog een zware beslissing te maken zal de Sieger worden? Van de 7 premie hengsten zijn er 5 niet voor de verkoop, het stamboek loopt dus wat inkomsten mis. Toch zal er zeker voor de kwaliteit gekozen worden en gaat voorzitter Lars Gehrmann morgen bekend maken wie de Sieger 2011 gaat worden.

Nog even de premie hengsten op een rij: Grand Passion zoon -Private Passion, Herakles van Gribaldi, Dürrenmatt de Hirtentanz, Häwelmann met Hofrat als vader, de beide Imperiozonen, Schwarzgold en  Hancock en Singolo zoon Fairmont Hill. Onder deze groep bevind zich de Sieger, wie zal het zijn?

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!