De veilingen van Rijpaarden, merries en veulens.

Geplaatst door on 23 oktober 2011

Spectaculaire hoge biedingen waren er niet deze keer in Neumünster, de kwaliteit van de paarden was daar niet debet aan, de crisis grijpt ook in paardenland om zich heen. Stro en hooiprijzen zijn hoger dan ooit, dat telt mee in de hoofden van de fokkers en kopers. Er waren hier en daar dus echt wel kansen om zonder “fancy” prijzen een zeer interessant paard aan te schaffen.


De 15 rijpaarden, in leeftijd tussen de 3 en 7 jaar oud, brachten gezamenlijk 343.000 euro op. Duurst verkocht werd een zeer vrouwelijk en fraaie donkerbruine merrie van Tambour. De 5 jarige Nachtmusik wisselt van stal voor €50.000. Een 5 jarige Hibiskus zoon, Banderas genaamd heeft €45.000 opgebracht.

Bij de veulenveiling waren de prijzen duidelijk lager dan andere edities. De geselecteerde veulens waren alle wat later geboren waardoor het allemaal zeer harmonieus gebouwde veulens waren die zich makkelijk en los in het lijf bewogen. Met z’n 20-en brachten ze €126.000 op wat een doorsnee prijs geeft van €6600 per veulen. Nog altijd zeer de moeite waard!


Bij de merries ging een fantastische 2 jarige dochter van Interconti naar Denemarken voor €25.000. De Kampioensmerrie Kaija (van King Arthur) blijft in Hamburg maar gaat wel naar een andere stal voor €30.000 met een gemiddelde prijs van meer dan €15.000 werd de merrieveiling afgesloten.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!