A Truly Grand Old Man

Geplaatst door on 24 december 2011


Kostolany, 1 van de meest invloedrijke Trakehner hengsten is onlangs jarig geweest, hij werd toen maar liefst 27 jaar oud. Zijn leeftijd zie je alleen in zijn gezicht, wat grijs hier en daar maar gezond en vrolijk keek hij uit naar alle visite die naar zijn verjaardag is gekomen.  Op 10 december 1984 werd deze zwarte hengst geboren in de stallen van Gestüt Haemelschenburg hij is zijn leven lang in die stallen blijven wonen. Hij werd in 1987 Kampioenhengst in Neumünster waarna hij een opvallend goede 100 dagen test aflegde. Hij werd uitgebracht in de dressuursport en volop ingezet voor de fokkerij.

Kostolany’s wortels gaan terug naar Hauptgestüt Trakehnen en naar de schimmel merrie Kassette. Kassette was 1 van de allerbeste merries in de gemixte kudde.
In die groep was de Arabische invloed het grootst, de vader van Kassette, Harun al Raschid ox, is daar een voorbeeld van.
De dochters van Kassette hebben over de hele wereld nakomelingen die steeds weer zeer populaire en hoog kwaliteits paarden hebben gebracht.  Kostolany is een heel belangrijke voortzetter van die waardevolle Kassette lijn. Kostolany heeft via zijn vader Enrico Caruso / Mahagoni invloeden van de Volbloed hengst Pasteur xx. Pasteur xx was 1 van de meest invloedrijke Volbloed hengsten in de rijpaarden fokkerij.   Meer dan 150 dochters van Kostolany staan geregistreerd  als fokmerrie, onder hen veel kampioens  veulens en merries! Kostolany heeft goedgekeurde zonen bij vrijwel elk rijpaarden stamboek in Europa. Voor het Trakehner Stamboek zijn er klinkende namen bij als: Showmaster, Silvermoon, EH.Cadeau, de nog jonge Elfado en natuurlijk “onze eigen”  EH.Gribaldi.

Kostolany’s kinderen zijn succesvol in alle disciplines en takken van paardensport. De zwarte staat bekend om nakomelingen met veel “sport en bereidwilliheid”  in hun genen. Hij is een hengst met een opvallend goed karakter en geeft dat ook door aan zijn nakomelingen.  Zijn vader Enrico Caruso stond bekend als de hengst waar je mee kan lezen en schrijven, Kostolany kan dat en veel meer!

Er is voor zijn 30ste verjaardag een groot feest gepland dus op naar de 30 en naar 2014!! Kostolany van Harte  Gefeliciteerd, nog veel gezonde jaren bij de Familie Langels!!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!