Veiligheid voor alles

Geplaatst door on 13 januari 2012

Er is de laatste tijd veel te doen geweest rondom de nieuwe regels omtrent het dragen van een veiligheidshelm. Er zijn erg veel onduidelijkheden geweest, tegenstrijdigheden vooral ook. Maar nu lijkt het zich allemaal steeds duidelijker af te tekenen.    Vanaf 1 januari 2013 is het dragen van een helm op elke FEI evenement verplicht.   Isabelle Werth heeft in het kader van koud watervrees om de look van een dressuurruiter te veranderen, menig ruiter wil geen afstand doen van het hoedje,  een belangrijke stap gemaakt. Ze heeft aangekondigd nooit meer te rijden zonder helm, tijdens een groot internationaal concours heeft ze woord en  daad samengevoegd. Ze reed haar Grand Prix proeven niet langer met een hoedje maar met een speciaal voor haar gemaakt nieuwe helm. Het is even wennen maar het ziet er eigenlijk ook gewoon heel goed uit.

In Canada zijn ze alvast een stap harder gegaan daar is nu al de regel voor de helm ingevoerd. Op elke wedstrijd in Canada draagt elke ruiter van elk niveau een goedgekeurde helm. In Nederland lopen we daarentegen een beetje achter. Vanaf 1 januari 2012 is voor de jeugd en junioren klassen de helm al verplicht maar de senioren klassen Z1, Z2 en de ZZ-Licht hoeven pas de overstap te maken per 1 april 2013!   Jammer want veiligheid zou natuurlijk overal het allerbelangrijkst moeten zijn. Maar er zijn in de laatste 12 maanden al zo vaak aanvullingen en veranderingen aangekondigd, wellicht gaat KNHS ook op 1 januari 2013 samen met de rest van de wereld de helmregel in voeren?

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!