Insterburg naar Zweden

Geplaatst door on 13 mei 2010

insterburg3
De opvallend getalenteerde hengst Insterburg TSF (v: Hohenstein x Giorgio Armani) is verkocht naar Zweden. De 11 jarige beeldschone zwarte hengst is opgeleid door de Duitse amazone Carola Koppelmann en was samen met haar uiterst succesvol in de dressuursport. Het stel zegevierde van het Bundesturnier en het FEI Wereld Kampioenschap in Verden tot in de Internationale dressuurwereld. Insterburg en Carola wonnen verschillende Grand Prix’s, Küren en Special’s. De laatste keer dat ze samen optraden was tijdens het CDI Neumünster in Februari. Insterburg TSF wordt gezien als 1 van de beste jonge Europeese dressuurpaarden.

Insterburg heeft in Nederland een aantal bloedverwanten. Ton Hofman heeft een volle zus van de hengst in de fokkerij, bij TCN Voorzitter Toon van Osch wordt een halfbroer van Insterburg voorbereid voor het verrichtingsonderzoek in Schlieckau. 

Insterburg TSF is nu in bezit van de familie van een Zweedse Young Rider Antonia Ramel. Antonia and Insterburg TSF zullen binnenkort hun sport debuut beleven. Vooralsnog is het plan om de hengst naast zijn sportbezigheden ook te blijven inzetten in de dekdienst.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!