2012 TCN 25 jaar Sportdag

Spannend, dat is wel het meest passende woord om de TCN 25 Jaar sportcompetitie én de TCN sportdag te beschrijven. Nog niet eerder heeft TCN een competitie uit geschreven waar eerst selectie voor moest worden gereden. Als dan ook nog het KNHS besluit haar hele wedstrijdorganisatie te veranderen is het wel allemaal erg spannend om toch alles op tijd klaar en duidelijk te hebben, toch is dat gelukt.
Veel combinaties hebben zich opgegeven voor de competitie en ook de sportdag kon zich verheugen in veel deelname. Zeer verheugd zijn we met zoveel inschrijvingen meer als we ooit hebben gehad voor een TCN Sportevenement. De datum was vastgesteld, de deelnemers waren er, de hoofdprijs was geregeld, Anky zegde meteen haar medewerking toe op vraag van onze voorzitter.
Uiteraard was de plaats van handeling onze thuisbasis Manege Groenewoude in Woudenberg maar daar was het nog niet allemaal in kannen en kruiken. Rob en Hetty zijn al een aantal jaar aan het strijden met gemeente en provincie om hun bedrijf te mogen moderniseren, een extra binnenhal en ook een betere buitenbaan te mogen maken. Een ieder die ooit te maken heeft gehad met een verbouwing en toestemming daarvoor weet hoe traag de   gemeentelijke raderen draaien en vooral ook hoe weinig invloed je daar op kunt hebben. De datum van 17 juni kwam steeds maar dichterbij de toestemming om een schuur te slopen en daar de nieuwe buitenbaan te maken was er nog altijd niet. Er was nog een handtekening hier en een stempeltje daar nodig en Rob en Hetty stonden met de rug tegen de muur konden niet verder , maar 17 juni was nog maar 4 weken…..
Op het allerlaatste moment kwam dan toch nog die hoognodige handtekening kwam het juiste stempeltje onder het juiste papiertje en kon de sloop en daarna de opbouw van de nieuwe banen dan toch beginnen. Op de donderdag voor  de zondag van de wedstrijd was het helemaal klaar! De weergoden werkte ook nog mee en hebben de baan mooi “ingeregend “ in de dagen voor de wedstrijddag en nu dan was het echt de dag van de wedstrijd.

Prettig briesje, lekker zonnetje af een toe een wolk, de nagelnieuwe baan werd opgesierd met mooie kunststof dressuurbanen. Begonnen kon er worden met de proeven.

De B klasse werd gewonnen door Nick Keeley en zijn Kissinger. De zwarte door de Garst gefokte ruin heeft Goldschmidt als vader en mag bogen op zijn Schwadroneur moeder Kaprice. Met in de eerste 199 en in de tweede proef 193 was hij de beste in de B. Hij werd direct gevolgd door een ander fokproduct van Toon van Osch, Goldonidas de schimmel merrie van Leonidas uit Biotop merrie Goldiva werd gereden door Anouk Ivits. Met 191 en 188 punten heeft de nog maar 4 jarige merrie een mooie wedstrijddag beleefd. Raisa een Biotop dochter uit een Manrico moeder woont op Manege Groenewoude en keek haar ogen uit dat haar eigen buitenbaan opeens heel anders was. Ze haalde een keurige scores met 192 en 180.

In de L1  klasse vinden we de uiteindelijke winnaar van de dagprijs en de Anky prijs. St.Pr.u Pr.St. Dühnja (v: EH.Kasparow x Donna Karina van Guter Planet) van Bouquet Trakehners reed twee heel goede proeven. De protocollen van beide juryleden hadden een zelfde opmerking: een paard voor de toekomst. 203  en 196 was de beste score van de dag. Op 2 in de L1 vinden we een Gribaldi nakomeling. Uit de Chronos merrie van de familie Noordermeer komt North Lakes Masuria op haar tweede wedstrijd ooit haalde ze een hele mooie score in de eerste proef, 205 punten voor de eerste en ook de tweede proef was winstpunt waardig met 181 punten.
In de L2 mocht Anouschka Aufenacker de eerste prijs ophalen voor haar proeven met haar Biotop merrie Shanti. Tweede prijs was voor Bianca Visschers met eveneens een Biotop nakomeling, Corci gefokt en in eigendom van Heleen Cramer is na een baby pauze weer in training voor de sport en doet dat goed. Er was nog een starter in de L2. Liseon Kamper bracht de EH.Kasparow ruin Whisper de baan binnen. Ze had al besloten met de krap 4 jarige vos maar 1 proef te rijden. Whisper is nog niet eerder op wedstrijd geweest en Liseon wilde dat de ruin met een goede ervaring weer huiswaarts ging . Die ene proef heeft de ruin wel een echt mooi visitekaartje achter gelaten. Hij werd beloond met 206 punten!

Na een pauze werd er verder gegaan met de M klassen. In de M1 vinden we Saskia Banis met een Golden Aranka is een Stravinsky xx dochter uit stammerrie van de Garst, de Saros xx merrie Goldsaar. Saskia reed haar hoog in het bloed staande donkerbruine merrie naar 200 en 184 punten. Donauperle was met haar 18 jaar het meest seniorenpaard van de sportdag, de Marduc merrie uit een Mahon moeder is al een tijd niet meer actief in de wedstrijdsport maar heeft zich op deze sportdag kostelijk vermaakt. Donauperle is ook de oma van de uiteindelijke winnaar van de dag Duhnja.Donauperle werd gereden door Kirsten Lambert die eigenaar Karin Hollaender bijstaat in verzorging en training van de grote zwartbruine merrie.  Voor de relatief verse combinatie is een score van 192 en 182 een mooi resultaat.
Helemaal nieuw in het TCN is Florine van der Meer met haar vosruin Prae Lude. De Prae Vento zoon uit een Sir Chamberlain heeft met een eerdere baas al in het Z gestart en maakt met nieuwe baas Florine hele goede vorderingen.  Met 192 behaalde de combinatie een verdiende winstpunt.

In het M2 had Anouk Ivits 2 paarden mee. Met Golden Fiction behaalde ze de betere score met 196 haalde ze de eerste prijs. De volle broer van Goldschmidt ontwikkeld tot een indrukwekkend sportpaard die met Anouk al wat successen heeft mogen vieren. Tweede prijs was voor Anouk maar dan met een ander Garst paard, Hokus Pokus, dit keer gaat het dan om niet een broer van maar een kind van Goldschmidt. Met deze vosmerrie haalde Anouk een keurige 180 punten.


In het Z1 had Boxberger Honeybey de hoogste score, deze Distelzar dochter werd door eigenaresse Alwine van der Heijden-Nuy naar een hele mooie 227 en 210 punten gereden.  Honeybey is nog maar net begonnen met wedstrijden rijden, dit was haar 4de start. Ze heeft met dit resultaat getoond over veel talent en kwaliteit te beschikken. Mathilde Stoffele reed haar door haar vader gefokte Fleur’s Treffer (v:Lowelas) naar de tweede prijs. Vorig jaar nog was ze de winnaar van de Kasparow Trofee  toen in de klasse M, nu is Treffer gepromoveerd nar het Z waar hij twee hele goede proeven toonde aan de jury en publiek.

Anja Grunewald heeft na een blessure haar Gribaldi kind Ebaldin er weer goed op staan. Hoogbenig en chique liet Ebaldin zien weer goed hersteld te zijn, Anja werd derde met 204 en 196 punten. In het Z2 was maar 1 deelnemer, Gerald Drenth reed Matador dochter Epos naar winstpunt waardig resultaat met 210 en 198 punten.

We mochten ons verheugen over 2 deelnemers in het ZZ-Licht, gastheer Rob de Wijs startte zijn KWPN ruin Tornado (Metall x Jasper) voor een tweede keer in het ZZ-Licht niveau en wist dat meteen winnend te doen. Punten: 220 en 198. Hij werd direct gevolgd door Ingrid Barnhoorn met haar fraaie Münchhausen ruin (uit een Saros xx moeder) Halentino was haar score 210 en 206.

Als laatste onderdeel van deze oergezellige sportdag stond de Material Prüfung op het programma. Een Duits model jonge paarden proef, er wordt met meerdere combinaties tegelijkertijd in de baan gereden wat jonge paarden steun geeft. De ruime baan (20 x 60 mtr.) geeft de paarden volop de ruimte om hun gangen en hun aanleg tot rijpaard te tonen. Naast gangen en geschiktheid als rijpaard worden de paarden ook afgezadeld en op exterieur beoordeeld.
Donar (v: EH.Kasparow) gereden door zijn baasje Melanie Beentjes  was samen in de baan met de nog maar 3 jarige hengst,  Artistic Rock zoon, I am Happy 2Rock Hetty de Koning gaf de jonge hengst alle ruimte om zijn gangen optimaal te tonen, ondanks wat onstuimigheid kon men zien dat hij een heel fijn rijpaard gaat worden. Donar met zijn krappe 5 jaar is dan al weer meer ervaren en kon de functie van rustpunt op zich nemen. De bruine ruin uit de fokkerij van familie Hittmeyer is een fraai rijpaard aan het worden die uitstekend luisterde naar  de hulpen van zijn ruiter.

In de tweede groep vinden we een 6 jarige merrie, gefokt in België van Monteverdi uit een Polarjäger merrie. Eveline Steenhoff heeft in Parisse haar eerste Trakehner. De merrie deed het boven verwachting goed wat Eveline ziet als een mooi beginpunt om met haar verder te gaan in de wedstrijdsport. In de baan met Parisse ook schimmel Mirakel, een Benedict AA zoon gereden door eigenaresse Sonja van Dijk. Mirakel is een onverstoorbaar braaf paard wat samen met zijn baas van een heerlijke wedstrijddag heeft genoten.
In de laatste groep vinden we de winnaar van de Material Prüfung, Goldonidas was nogmaals gezadeld door Anouk Ivits en reed een keurige test.

De merrie nog volop in ontwikkeling lijkt voorbestemd voor de dressuursport. Met overzicht en gemak toonde ze haar gangen. Samen met Goldonidas in de baan vinden we Pieters Panna Cotta een Hohenstein dochter van 6 jaar oud. Bij deze combinatie had de ruiter wellicht minder ervaring dan het paard. Panna Cotta is eerder uitgebracht door een andere ruiter tot in het M. Met nieuwe baas Chiel Baas is ze net weer opnieuw begonnen. Ook een beginnende combinatie maakt dit wedstrijdverslag af. Danielle Noordermeer heeft wel al heel veel ervaring maar is nog maar net begonnen met haar kapitale Gribaldi merrie. Ondanks haar 4 jaar heeft de bruine North Lake Masuria veel balans en toonde ze haar 3 goede gangen aan de jury.

Tijd voor het uitreiken van de prijzen, de strijd was erg spannend want de resultaten van de ruiters voor de Anky prijs ontliepen elkaar niet veel. De proeven van de finaledag moesten de doorslag geven. De hoofdprijs;  de clinic van Anky én de dagprijs; de Kasparow Sporttrofee gingen beide naar Aniek Schraa en de 4 jarige Dühnja. Aniek was heel erg trots op haar merrie logisch ze won alles wat er gewonnen kon worden! Gefeliciteerd Aniek!

Na een goed bezochte prijsuitreiking was deze jubileum sportdag van TCN tot een einde gekomen. De baan was geweldig, de sfeer top, de ervaringen van de paarden en ruiters perfect. Volgend jaar gaat het zeker weer zo gezellig worden! Misschien moeten we ook een wintereditie doen van de TCN sportdag? Zou dat niet geweldig zijn om nog een keer samen te komen en te kijken naar de ontwikkelingen?

Uitslagen TCN 25 jaar Sportdag 2012

B Ruiter Paard
1 Nick Keeley Kissinger 199 193
2 Anouk Ivits Goldonidas 191 188
3 Carolien Breukhoven Raisa 192 180
4 Melanie Beentjes Donar 182 180
5 Kimberley Dijkhuizen Revenge 177 173
6 Michiel Baas Pieters Panna Cotta 178 170
7 Sonja van Dijk Mirakel 172 165
L1
1 Aniek Schraa Dühnja 203 196
2 Danielle Noordermeer North Lake Masuria 205 181
3 Erica Schaper Zipper 194 168
L2
1 Anouschka Aufenacker Shanti 194 182
2 Bianca Visschers Corci 180 185
3 Liseon Kamper Whisper 206
M1
1 Saskia Banis Golden Aranka 200 184
2 Kristen Lambert Donauperle 192 182
3 Florine van der Meer Prae Lude 192
M2
1 Anouk Ivits Golden Fiction 196 174
2 Anouk Ivits Hokus Pokus 180 172
Z1
1 Alwine v.d. Heijden Nuy Boxberger Honeybey 227 210
2 Mathilde Stoffele Fleur’s Treffer 222 205
3 Anja Grunewald Ebaldin 204 196
Z2
1 Gerald Drenth Epos 210 198
ZZ-L
1 Rob de Wijs Tornado 220 198
2 Ingrid Barnhoorn Halentino 210 206

Heel veel mensen hebben foto’s gemaakt op de sportdag maar de selectie hieronder zijn allemaal gemaakt door Nicolien van Beek.

Goldonidas Leonidas   x   Biotop     –  B

Revenge Goldschmidt  x Manrico   -B

Mirakel Benedict AA x Illit        -B

Pieters Panna Cotta Hohenstein x Consul    -B

Raisa Biotop x Manrico            -B

Kissinger Goldschmidt x Schwadroneur    -B

Donar EH.Kasparow x Manhattan    -B

Zipper Riverman x Topas     -L1

North Lake Masuria Gribaldi x Chronos   –  L1

Shanti Biotop x Louis ‘d Or     -L2

Dühnja EH.Kasparow x Guter Planet    -L1

Waanhoeve’s Corci Biotop  x Camelot    -L2

Whisper EH.Kasparow x Kadre Noir    – L2


Hokus Pokus
Goldschmidt x Glanzlicht     -M2

Golden Aranka Stravinsky x Saros xx    -M1

Prae Lude Prae Vento x Sir Chamberlain   -M1

Pieters Petit Four Partout x Consul   -M1

Donauperle Marduc x Mahon    -M1

Golden Fiction Biotop x Hohenstein     -M2

Fleur’s Treffer Lowelas x Donamonarch    -Z1

Boxbergen Honeybey Distelzar x Fahnenträger     -Z1

Ebaldin Gribaldi x Antares                -Z1

Epos Matador x Istanbul        -Z2

Halentino Münchhausen  x Saros xx     – ZZ-Licht

Tornado -ZZ-Licht

Donar EH.Kasparow x Manhattan            -Material Prüfung

I’m Happy 2 Rock Artistic Rock x Velasquez      -Material Prüfung

Parisse Monteverdi x Polarjäger                               -Material Prüfung

Mirakel Benedict AA x Illit                                            -Material Prüfung

North Lake Masuria Gribaldi x Chronos                  -Material Prüfung

Pieters Panna Cotta Hohenstein x Consul                   -Material Prüfung

Goldonidas Leonidas x Biotop                                     -Material Prüfung

Mocht u het boekje hebben gemist hierbij alle gegevens over de deelnemers van de TCN Sportdag
Hier eerst de startlijst:

B ring 1 ring 2
Anouk Goldonidas 11:00 11:12 B
Kimberley Revenge 11:08 11:20 B
Corneel Kolvita 11:16 11:28 B
Sonja Mirakel 11:24 11:36 B
Michiel Panna Cotta 11:32 11:44 B
Nick Kissinger 11:40 11:52 B
Carolien Raisa 11:48 12:00 B
Melanie Donar 11:56 12:08 B
pauze 12:04 12:16
L
Erica Zipper 12:14 12:26 L1
Danielle Masuria 12:22 12:34 L1
Aniek Duhnja 12:30 12:42 L1
Anouschka Shanti 12:38 12:50 L2
Aurid Feldmaus 12:46 12:58 L2
Bianca Corci 12:54 13:06 L2
Liseon Whisper 13:02 L2
M
Anouk Hokus Pokus 13:10 13:22 M2
pauze 13:18 13:30
Saskia Aranka 13:28 13:40 M1
Florine Prea Lude 13:36 13:48 M1
Foekje Petit Four 13:44 13:56 M1
Kirsten Donauperle 13:52 14:04 M1
Anouk Golden Fiction 14:00 14:12 M2
Ring ombouwen Pauze
Z
Mathilde Treffer 14:20 14:32 Z1
Alwine Honeybey 14:28 14:40 Z1
Anja Ebaldin 14:36 14:48 Z1
Gerald Epos 14:44 14:56 Z2
Ingrid Halentino 14:52 15:04 ZZ-L
Alexander Bien Fait 15:00 15:12 ZZ-L
Rob Tornado 15:08 15:20 ZZ-L
Material Prufung
Hetty – I’m Happy 2 Rock 15:30
Melanie -Donar
Eveline- Parisse 15:45
Miranda Haily
Sonja- Mirakel 16:00
Danielle – Masuria
Michiel- Panna Cotta 16:15
Anouk – Goldonidas
Prijsuitreiking

Een lijst van deelnemende paarden:

 1. Ebaldin (2002) afst:  Gribaldi  x  Antarer  fokker: Elke van Riet  eig/ruiter: Anja Grünewald
 2. Epos (1997) afst:  Matador  x  Istanbul  fokker fam. Assies  eig: Ellen Brouwer, ruiter Gerald Drenth
 3. Fleur’s Treffer (2005) afst: Lowelas  x. Donaumonarch   fokker/ eigenaar : fam Stoffele, ruiter Mathilde Stoffele
 4. Golden Aranka (2003) afst: Strawinsky xx  x  Saros xx    fokker:  De Garst , eig/ruiter: Saskia Banis
 5. Hokus Pokus (2006) afst: Goldschmidt  x Glanzlicht fokker /eigenaar: De Garst, ruiter: Anouk Ivits
 6. Mirakel (2005) afst: Benedict AA  x  Illit  fokker:  Wilma Griffioen,   eig/ruiter:  Sonja van Dijk
 7. Pieters  Panna Cotta (2006 ) afst: Hohenstein   x  Consul   fokker:  Maarten Pieterse , eig/ruiter:  Michiel Baas
 8. Raisa ( 2003 ) afst: EH.Biotop x  Manrico   fokker:  Rob de Wijs,  eig/ruiter:  Carolien Breukhoven
 9. Zipper (2007) (KWPN) afst: Riverman  x  Topas  fokker:  Carolien Breukhoven,  eig/ruiter:  Erica Schaper
 10. St.Pr.u.Pr.St.Dühnja (2008) afst: EH.Kasparow  x  Guter Planet   fokker/eigenaar: Ellen Brouwer, ruiter Aniek Schraa
 11. St.Pr.u.Pr.St.Goldonidas (2008) afst: Leonidas x  Biotop fokker/ eigenaar : De Garst, ruiter: Anouk Ivits
 12. St.Pr.u Pr.St.Boxberger Honeybey (2006) afst: Distelzar x Fahnenträger  fokker:  Smeets  eig : Boxbergen, ruiter Alwine van der Heijden-Nuy
 13. Golden Fiction (2004) afst: EH.Biotop x EH.Hohenstein   fokker/eigenaar: De Garst,  ruiter: Anouk Ivits
 14. Pieters Petit Four (2003) afst: EH.Partout x Consul    Fokker/eigenaar M.Pieterse, ruiter: Foekje ten Cate
 15. Halentino (2001) afst: Munchhausen x Saros xx   Fokker: De Berkenhoeve, eig/ruiter: Ingrid Barnhoorn
 16. Prae Lude (2001) afst:  Prae Vento  x  Sir Chamberlain  fokker:  Fam.Taal,  eig: fam. van der Meer ruiter Florinne van der Meer
 17. Parisse (2006) afst: Monteverdi  x Polarjäger  fokker : Haras 4Chemins   eig/ruiter: Eveline Steenhoff
 18. I’am Happy 2 Rock afst: Artistic Rock x Velasquez  fokker/eig: Fam.Molendijk,  ruiter: Hetty de Koning
 19. St.Pr.u.Pr.St.Haily (2008) afst: Goldschmidt x Mackensen  fokker: Duitsland   eig/ruiter : Miranda Veldt
 20. Donar (2007) afst: EH.Kasparow x Manhattan fokker: Klaus Hittmeyer, eig/ruiter: Melanie Beentjes
 21. Kolvita (2004) afst: Kaiser Wilhelm  x Schwadroneur   fokker: P.Christensen ,  eig/ruiter: Corneel Marchee
 22. Donauperle (1994) afst: Marduc  x Mahon   fokker: Fam. Lehmann,  eig.: Karin Hollaender ruiter: Kirsten Lambert
 23. Whisper (2008) afst: EH.Kasparow x Upan la Jarthe AA  fokker/eig: Wilma Stok, ruiter: Liseon Kamper
 24. Waanhoeve’s Corci (2000)  afst: EH.Biotop x Camelot fokker/eig: Heleen Cramer,  ruiter: Bianca Visschers
 25. Feldmaus (2006) afst: Le Rouge x Herzzauber  fokker: Fam.Pieters,  eig/ruiter:  Aurid Muskee
 26. Tornado (2002) afst:  Metall x Jasper  fokker: Janssen,  eig/ruiter: Rob de Wijs
 27. Bien Fait (1998) afst: Benz x Polargeist  fokker: Mevr.v.d Kar  eig/ruiter: Alexander  de Mey
 28. Revenge (2008) afst: Golodschmidt  x Manrico  fokker/eig: Rob de Wijs  ruiter: Kimberley  Dijkhuizen
 29. Kissinger (2007) afst: Goldschmidt x Schwadroneur    fokker:De Garst,  eig/ruiter: Nick Keeley
 30. Masuria (2008) afst: EH.Gribaldi  x Chronos fokker/eig:  J.Noordermeer ruiter: Danielle Noordermeer
  Shanti (2003) afst: EH.Biotop  x Louie d’Or Fokker/eig/ruiter: Anouschka Aufenacker

14 JULI TCN STAMBOEKDAG


U gaat er toch ook bij zijn? Op zondag 14 juli aanstaande organiseren we de TCN Stamboekdag. Op die dag is iedereen met interesse of passie voor het Trakehner paard uitgenodigd om te komen naar Manege Groenewoude in Woudenberg. De details over starttijden kunt u vinden op deze site zodra die bekend zijn. U bent allemaal welkom!Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!